Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveler Tüketilmeli

Sıcak yaz günlerinin bittiğinin ve sonbaharın geldiğinin habercisidir Eylül ayı. Havaların soğumaya başlamasıyla kış hazırlıkları yavaş yavaş tamamlanır. Artık her mevsim her meyveyi tezgahlarda görüyor olsak da herşeyi mevsimine göre tüketmek gerektiğini bir kez daha hatırlatalım. İşte Eylül ayında tüketebileceğiniz meyve ve sebzeler...

Zaman hızla akıyor. Yaz geldi geçti, yapraklar dökülmeye başladı bile, sonbahara hazırlanıyor doğa. Havaların da soğumasıyla bahçeden çıkan hasatlar bile farklılaşmaya başladı.

Bugün sizlere Eylül ayında tüketebileceğimiz meyve ve sebzeleri derledik.

MEYVELER

Eylül Süryanice Aylül kelimesinden gelir üzüm mevsimi anlamına gelir. O yüzden bu ay tam da üzüm ayıdır. Lezzetli üzümleri yemenin tam vakti.

Bunun dışında yiyebileceğiniz diğer meyveler: armut, mürdüm eriği, karpuz, kavun , şeftali, üzüm, incir, böğürtlen, elma, kızılcık, hünnap, kuşburnu

SEBZELER

Bamya, biber, domates, kabak, mantar, patlıcan, taze fasülye
semizotu, kapya biber, barbunya, börülce

YEŞİLLİKLER

Marul, fesleğen, biberiye, nane, tere, maydanoz, dereotu, reyhan, yeşil soğan

Unutmadan taze ceviz, taze fındık, taze antep fıstığı, taze badem yemeyi de ihmal etmeyin

Kış hazırlıklarını hızlandırın!

Kışlık konserveler, turşular, salçalar için acele edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri