Size Daha Çok Kavun Yedirtecek 8 Şaşırtıcı Neden

Size Daha Çok Kavun Yedirtecek 8 Şaşırtıcı Neden
Folik asit, kalsiyum, çinko, bakır, demir, K vitamini, Niasin, kolin, magnezyum, fosfor, manganez, selenyum bakımınından zengin olan kavunu yemenin tam zamanı. Peki karbonhidrat oranı düşük olan kavunun faydaları nelerdir? İşte size bol bol kavun yedirecek 8 neden

Kavunun tam mevsimi. İşte size kavun yedirecek bilime dayalı 8 neden

1. Su ihtiyacınızı giderir

Yüksek su içeriğine sahip meyveler söz konusu olduğunda , karpuz il sırayı alsa da kavunu da es geçmemek lazım. Yüksek su içeriğine sahip olan ve zengin lif kaynağı olan kavun sindirim dostu olup kabızlığı önler.

2. Antioksidan zengini

Araştırmalara göre kavundaki beta karoten, hücre hasarını ve kanser riskini azaltır. Bağışıklık ve hücre dokusu sağlığına katkıda bulunduğundan dolayı iltihabı da azaltır.

kavun.jpg

3. Hamileler için bulunmaz nimet

Kavun, folat bakımından zengindir. Bildiğiniz gibi folat, sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin üretimi için önemli olup hamilelikte tüketilmesi gerekir.

4. Günlük C vitamini ihtiyacını giderir

1 dilim kavun, günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık yüzde 95'ini karşılar.

5. İyi bir potasyum kaynağıdır

Potasyum diyince akıllara ilk muz gelebilir. Muz harika bir potasyum kaynağı olsa da, 1 porsiyon kavun da günlük ihtiyaç duyulan potasyumun yüzde 10'unu karşılar. Potasyum, özellikle sağlıklı kan basıncını sağlamak için çalışan kalp damar sağlığı için gereklidir.

6. Şeker hastaları için iyi bir alternatif

Karpuzun glisemik indeksi düşüktür. Bu, vücudunuzun onu yavaş sindirdiği ve kan şekerinizi yükseltmeyeceği anlamına gelir. Bu yüzden karpuz diyabetli insanlar için iyi bir alternatiftir.

kavun-001.jpg

7. Göz sağlığı için önemli

Havuç, tatlı patates, kavun gibi yiyecekler beta karoten zenginidir. Vücudumuz beta karoten işlediğinde özellikle lutein ve zeaksantin antioksidanlarını üretir. Bunlar da retinayı etkileyen ve aşırı hasarlı bulanık görmeye neden olan AMD riskini azaltır.

8. Cilt sağlığınız üzerinde sandığınızdan daha etkili

Kavun A, C, B vitaminleri,folat, demir, selenyum ve çinko bakımından zengindir. Özelliklele A ve C vitamininin cilt sağlığı üzerinde etkili olduğunu araştırmalar da doğruluyor. Journal of Nutrition and Metabolism'de yayınlanan 2012 tarihli bir araştırma, A vitamini gibi karotenoidlerin erken yaşlanmayı engelleyebileceğini gösterdi. Öte yandan C vitamini, yaşlanma karşıtı etkisinden dolayı cilt bakım serumları ve kremlerinde içinde yer alıyor.

Kaynak: EatThisNotThat, MedicalNewsToday, WebMd

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler