Faydaları Okuyan İlk Fırsatta Üzüm Alıyor! İşte Üzümün Şaşırtan 6 Faydası

Faydaları Okuyan İlk Fırsatta Üzüm Alıyor! İşte Üzümün Şaşırtan 6 Faydası
Hem taze hem kuru haliyle tüketilebilen meyvelerden biridir üzüm. Yeşili, siyahı, kırmızısı, çekirdeklisi, çekirdeksizi ile herkesin severek yediği üzüm lezzetinin yanında faydalarıyla da şaşırtıyor. İşte üzümün faydaları...

Üzüm, C ve K vitaminleri, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum ve resveratrol ve beta karoten gibi antioksidanlar ile dolu olan bir meyvedir. Gelin üzümün faydalarına göz atalım.

İşte üzümün faydaları

1. Üzüm sizi kanserden korur.

Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü'ne göre, üzümde bol miktarda bulunan resveratrol, deride ve göğüste kanser büyümesini engelliyor (Resveratrol, kırmızı ve mor üzümlerin kabuklarında yoğunlaşan bir antioksidandır)

2. Üzüm kalp hastalığı riskini azaltır

Üzümlerin kalp hastalığı riskini azaltan polifenoller, potasyum ve anti-inflamatuar özellikleri vardır.

uzum.jpg

3. Göz Sağlığını Destekler

Miami Üniversitesi'ndeki (Florida) Bascom Palmer Göz Enstitüsü'nde yapılan bir araştırmaya göre, üzümler, serbest radikallerin retinaya zarar vermesini önleyebilen iki güçlü antioksidan olan lutein ve zeaksantin içerdikleri için göz hastalıklarıyla savaşabilir.

4. Üzüm cilt için mükemmeldir

Dermatology and Therapy dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre üzümlerdeki resveratrol sivilceleri tedavi etmede etkilidir.. Dahası, Los Angeles California Üniversitesi'nden (UCLA) yapılan bir araştırma, akneyi iyileştiren merhem benzoil peroksitin resveratrol ile birlikte kullanıldığında sonuçların daha da iyi olduğunu gösteriyor.

uzum-001.jpg

5. Üzüm kabızlığa iyi gelir

Üzüm lif ve su bakımından zengin olduğu için kabızlığa birebirdir. Bağırsak hareketlerini düzenler ve bağırsak sancısını giderir.

uzum-002.jpg

6. Üzüm böbrek dostudur

Üzüm böbrek dostu bir süper besindir. Özellikle kırmızı üzüm, ürik asidi vücuttan atar ve böbreklerden gelen basıncı azaltır.

Üzümün bu faydalarını duyunca ilk fırsatta koşarak üzüm almaya nedersiniz:)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler