Bu Haber Size Pazardan Hünnap Aldırır! Hünnapın Sağlık Açısından Şaşırtıcı 5 Faydası

Bu Haber Size Pazardan Hünnap Aldırır! Hünnapın Sağlık Açısından Şaşırtıcı 5 Faydası
Düşük kalorili bol lifli hünnap meyvesi sağlık faydalarıyla dikkat çekiyor. Peki hünnapın faydaları nelerdir? İşte merak ettiğiniz detaylar...

Tatlı krizleri için birebir harika bir sağlıklı atıştırmalıktan bahsedeceğiz bugün: Hünnap

Hünnap görünüm itibari ile hurmaya benzer. Bu nedenle dünya genelinde de kırmızı hurma, Çin hurması, Kore hurması, Hint hurması olarak da bilinir. Kurutulmuş hünnap koyu kırmızı, morumsu siyah iken ham hali yeşildir. Uykuya dalmayı kolaylaştırmaktan, bağırsak sağlığına kadar pek çok faydası vardır.

hunnap.jpg

İşte hünnapın sağlık açısından şaşırtıcı 5 faydası

Kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur

Bu minik meyveler potasyum, fosfor, manganez, demir ve çinko gibi minerallerle doludur. İyi bir kalp sağlığını korumak için bu minerallerin bir kombinasyonu gereklidir. Demir, hemoglobin sayısını artırmaya yardımcı olur ve bu da anemiyi önler. Bu mineraller vücuttaki kan akışını düzenlemede önemlidir.

Parlak bir cilt sağlar

Hünnap, yaşlanma etkilerini tersine çevirdiği bilinen C vitamini ve antioksidanlar içerir. Antioksidanlar serbest radikallerle savaşır ve hücre hasarını önler. C vitamini, cilde sağlıklı ve sivilcesiz bir parlaklık sağlayarak yüzünüz için harikalar yaratabilir. Yaşlanmanın erken belirtilerini önler ve donuk cildi aydınlatmaya ve temizlemeye yardımcı olur.

Kemik Sağlığını Güçlendirir

Kurutulmuş hünnaplar, kemik yoğunluğunu geliştirmeye ve korumaya yardımcı olan iyi bir kalsiyum ve fosfor kaynağıdır. Artritten muzdarip biriyseniz, o zaman hünnap sizin için harika bir seçimdir. Rahatlama sağlayabilen ve eklemlerdeki şişmeyi azaltabilen anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Harika Bir Enerji Kaynağıdır

Lif ve karbonhidrat bakımından zengin olan hünnaplar, metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olan ve gün boyunca devam etmenizi sağlayan harika bir enerji kaynağıdır. Onu süper besleyici yapan bazı konsantre mineraller ve vitaminler vardır. Zengin lif içeriği sayesinde sindirimi son derece kolaydır ve bu nedenle kabızlığı tedavi eder. Kronik mide-bağırsak sorunları olan biriyseniz, bu harika meyveyi yiyebilirsiniz.

Daha iyi uyumanıza yardımcı olur

Eski Çin geleneğine göre, hünnap uykusuzluğu tedavi etmek için kullanılırdı. Yatıştırıcı özelliklere sahip olduğu düşünülen hünnap; antioksidan fitokimyasallar, polisakkaritler, flavonoidler, saponinler ile doludur. Sinirlerinizi sakinleştirerek uykuya dalmanıza yardımcı olur. Zihninizi ve bedeninizi gevşeterek kaygıyı tedavi eder.

Kaynak: India Times

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler