Kahvaltıya ne yapsam diyenlere: Çıtır patates kızartması tarifi

Kahvaltıya ne yapsam diyenlere: Çıtır patates kızartması tarifi

Kucuk buyuk herkesin severek yediği patates kızartması hic şüphesiz pazar kahvaltılarının baş tacı. Ne kadar sağlıklı olup olmadığı tartışma konusu olsa da lezzetinden vazgeçmek biraz zor görünüyor.. :) iste patatesin daha lezzetli ve citir citir olmasını saglayan bu tarifi yaptiginizda evlere şenlik bir kahvaltı sizi bekliyor olacak. Buyurun püf noktalarıyla tarifimiz...

Bu tarife çocuklar bayılacak!

  1. Patateslerin kabuğunu soyun ve ince ince dilimleyin.
    citir-patates-kizartmasi-detay-1.jpg
  2. Geniş bir kaba buzlu soğuk su ekleyin.İçerisine 1 yemek kaşığı tuz atın. 
  3. Doğradığınız patatesleri buzlu suda biraz bekletin. (Bu şekilde nişastasının gitmesini sağlıyoruz)
    citir-patates-kizartmasi-detay-2.jpg
  4. Temiz bir mutfak bezini tezgaha serin. 
  5. Suda beklettiğiniz patatesleri beze çıkarın. Patateslerin üst üste gelmemesine dikkat edin.  
    citir-patates-kizartmasi-detay-3.jpg
  6. Patateslerin üzerine kağıt havlu kapatın. Patateslerin  tamamaen kurumuş olması gerekiyor.Biraz sabredin:)
    citir-patates-kizartmasi-detay-4.jpg
  7. Kızartma tencerenizin altını açıp iyice ısınmasını sağlayın. Bol kızgın yağda patateslerinizi kızartın. Sakın patateslerin hepsini bi anda atmayın, parçalı olarka atmanız daha çıtır olmasını sağlar. 
    citir-patates-kizartmasi-detay-5.jpg
  8. Kızaran patatesleri servis tabağına alıp bekletmeden sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
    citir-patates-kizartmasi-detay-6.jpg

Servis Önerisi

  • Yoğurt ile servis edebilirsiniz.
  • Et yemeklerinin yanına yapabilirsiniz.

     

citir-patates-kizartmasi-detay-7.jpg

Püf Noktaları

  • Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk suda mutlaka  en az 20 dakika bekletin.
  • Bol kızgın yağda kızartın.
  • Patatesin arya cins kızartmalık patates olmasına dikkat edin.
  • Patates kızartırken karıştırmayın.

İlgili Haberler
En Yeniler