Hazır yufkadan el açması tadında patatesli kol böreği tarifi

Hazır yufkadan el açması tadında patatesli kol böreği tarifi
İster kahvaltıya ister çayın yanına hazırlayın. Çıtır çıtır patatesli kol böreği favoriniz olacak. Buyrun mutfağa...

PATATESLİ KOL BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 adet yufka

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım kabartma tozu

İç harcı için;

  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 orta boy soğan
  • 1-2 dal maydanoz


Üstü için;

  • 1 yumurta sarısı

Not: Malzemelerle toplam 24 adet börek çıkmaktadır.

PATATESLİ KOL BÖREĞİNİN YAPILIŞI

  • Öncelikle iç harcını hazırlayın. Bunun için tavada zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanları hafif soteleyin.
    patatesli-borek-harci-detay-1.jpg
  •  
  • Salçayı ilave edip biraz kavurun.
    patatesli-borek-harci-detay-2.jpg
  • Rendelediğiniz haşlanmış patatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
    Baharatını ve tuzunu ekleyin.
    patatesli-borek-harci-detay-3.jpg
  • Soğumaya bırakın.
    patatesli-borek-harci-detay-4.jpg
  • Soğuyunca ince kıyılmış maydanozu ekleyin. İç harcınız hazır.
    patatesli-borek-harci-detay-4-001.jpg
  • Küçük bir kasede sos malzemeleri güzelce harmanlayın.
    patatesli-kol-boregi-detay-1.jpg
  • Yufkayı tezgaha serin. 
  • Her tarafına eşit bişekilde sostan sürün.
  • Yufkayı önce 4'e, sonra her bir parçayı da 3'e olmak üzere 12 parçaya bölün.
    patatesli-kol-boregi-detay-2.jpg
  • Hazırladığınız iç harçtan en uç kısma koyun. Kenarlardan kapatıp rulo halinde sarın.
  • Diğer parçalar içinde aynı işlemi tekrarlayın.
  • Sardığınız yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    patatesli-kol-boregi-detay-3.jpg
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu/susam serpin. (Eğer sostan kaldıysa içine yumurta sarısı kırın ve karıştırıp bu sosu sürün)
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin.
  • Afiyet olsun.

Öneri

İsterseniz börekleri sarıp buzluğa koyabilir, istediğiniz zaman pişirebilirsiniz.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler