Türkiye'nin İlk Tematik Araştırma Merkezi İBG'de Gelişen İş Birliği

Türkiye'nin İlk Tematik Araştırma Merkezi İBG'de Gelişen İş Birliği
Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BİOSB) ve Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (BİYOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'ni (İBG) ziyaret ederek iş birliği ve sektörün gelişimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BİOSB) ve Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (BİYOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'ni (İBG) ziyaret etti ve burada İBG üyeleri ile ortak projeleri inceledi. Dr. Varlıbaş, İBG'nin danışmanlık hizmetleriyle BİYOSAD üyelerine inovasyon konusunda destek sağladığını ve Biyoteknoloji Vadisi'nde sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirmeye devam edeceklerini belirtti.

İBG Müdürü Prof. Dr. İhsan Gürsel ise İBG'nin Türkiye'nin ilk tematik araştırma merkezi olduğunu ve yaşam bilimlerindeki tek mükemmeliyet merkezi olduklarını vurguladı. İBG'nin amacının hastalıkların önlenmesi, tanısı ve tedavisi için yenilikçi teknoloji ve ürünler geliştirmek olduğunu söyledi. Ayrıca İBG'nin biyoteknolojik ilaç geliştirme konusunda önemli altyapılara sahip olduğunu ve BİYOSAD üyeleri ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Gürsel, İBG'nin COVID-19 döneminde iki aşı geliştirdiğini ve bunların hem etkin hem de güvenli olduğunu belirtti. İBG'nin büyük bir merkez olduğunu, 26 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu ve 350'den fazla çalışanı bulunduğunu açıkladı. İBG'nin birçok alanda etkinlik gösterdiğini ve biyoteknoloji, Ar-Ge firmaları ve sanayicilerle iş birliklerini güçlendirmeyi hedeflediğini söyledi.

Ayrıca, Türkiye'nin biyoteknolojik ürünleri orijinal olarak geliştirmesinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Gürsel, bu tür ürünlerin dünya piyasasında yüksek katma değer taşıdığını ve Türkiye ekonomisine büyük destek sağlayacağını belirtti. İBG olarak Biyoteknoloji Vadisi'nde tüm paydaşlarla yakın iş birlikleri oluşturmayı planladıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler