Kahvaltıya ne yapsam diyenlere! İşte size lezzetli mi lezzetli tereyağlı patates tava tarifi
Patetes kırartması, her zaman kahvaltılarımızın en sevilen yiyeceklerinden biri olmuştur. Kızartma yapmak istemiyorsanız tavada tereyağlı patates tava tarifimizi deneyin...
TEREYAĞLI PATATES TAVA İÇİN MALZEMELER
- 2 orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kekik (İsteğe bağlı)
TEREYAĞLI PATATES TAVANIN YAPILIŞI
- Patateslerin kabuklarını soyup, iri küpler halinde doğrayın
- Tavaya terayagını koyup ocağın altını açın
- Tereyagını eritin. (Yanmasın, hafif erimesi yeterli)
- Patatesleri tavaya ekleyin.
- Ardından tuz, karabiber,kırmızı biber,kekik ve pul biberi atıp tavanın kapağını kapatın.
- Ara ara tavayı sallayarak patatesin her tarafının kızartmasını sağlayın.
- Ortalama 25 dk da mis gibi tereyağlı patatesiniz hazır.
- Sıcak olarak servis edin.
- Afiyet olsun.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.