Kahvaltıya ne yapsam diyenlere: Mısır unlu , yağ çekmeyen, çıtır patates kızartması
Patates kızartması, küçük büyük herkesin severek yediği bir lezzet. Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi. Siz de mısır unlu, yağ çekmeyen, çıtır patates kızartması yaparak kahvaltılarınızı renklendirebilirsiniz. Buyrun mutfağa...
MISIR UNLU ÇITIR PATATES KIZARTMASI İÇİN MALZEMELER
- 1 büyük patates
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
MISIR UNLU ÇITIR PATATES KIZARTMASININ YAPILIŞI
- Patatesleri yıkayıni soyun.
- İnce uzunlamasına kesin. (İsterseniz pazarlarda, marketlerde çok ucuza bulabileceğiniz sebze meyve aparatı ile tırtıklı patates yapabilirsiniz.)
- Bu arada tavaya yağı dökün. (Bol yağ koymanıza gerek yok Yağın patateslerin yarısına kadar gelmesi yeterli. Arada tavayı sallayarak pişirebilirsiniz.)
- Bir kaseye mısır ununu koyup patatesleri bulayın. Patateslerin her yerinin mısır unuyla kaplanmış olmasını sağlayın.
- Kızgın yağda yüksek ateşte patateslerinizi kızartın.
- Yakşaık 5 dakika da çıtır patatesiniz hazır.
- Sıcak sıcak servis edin.
- Afiyet olsun.
Servis önerisi
- Yoğurt ya da ketcap ile servis edebilirsiniz.
- Et yemeklerinin yanına da çok yakışır.
Püf noktası
Patates kızartmasında en önemli nokta patatesin cinsidir. Kızartma için Arya tip kızartmalık patates kullanın.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.