Lezzetli tam kıvamında patates püresi nasıl yapılır? İşte patates püresi tarifi
Patates püresini yapmak çok kolay gibi görünse de püf noktalarını bilmek önemli. İşte kıvamında patates püresi tarifi.
Neredeyse her yemeğin yanına yakışan patates püresini, özellikle rosto, köfte ve kebaplarınızın yanında sevis edebilirsiniz.
PATATES PÜRESİ İÇİN MALZEMELER
- 4 adet orta büyüklükte patates
- 1-2 bardak soğuk süt (Kıkıvamına göre arttırılabilir veya azaltılabilirsiniz.)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Arzuya göre 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- karabiber
PATATES PÜRESİNİN YAPILIŞI
- Patatesler yıkayıp tencereye koyun. Yaklaık 1 litre su ekleyip (patateslerin hizasında olması yeterli) orta ateşte pişirin.
- Patateslere çatal batırarark pişmesini kontrol edebilirsiniz.
- Patatesler pişince suyunu süzün ve soyun.
- Patatesleri çatal ya da patates ezeceği ile ezin.
- Tencereye tereyağı ve sütü ekleyin. Ezdiğiniz patates püresini de ekleyip iyice karıştırarak özdeşleştirin. (Önce bir bardak sütü ekleyin, duruma göre azar azar süt ilave ederek kıvamını sağlayın)
- Tuzunu, karabiberini de ekleyin.
- Eğer kaşar ilave etmek isterseniz rendelenmiş kaşarı ekleyin.
- Pürüzsüz bir kıvam için el blenderiniz varsa kullanabilirsiniz.
- Ocağın altını kapatıp servis tabağına alabilirsiniz.
- Sıcak sıcak servis edin . Afiyet olsun.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.