Püf noktalarıyla az malzemeli anne usulü patates salatası tarifi

Püf noktalarıyla az malzemeli anne usulü patates salatası tarifi

Patates salatasını sevmeyen yoktur. Turşulusu, yoğurtlusu vs çeşit çeşit yapılan patates salatasının anne usulü yapılanının yerini hiçbir şey tutmaz:) İster çay saatlerinize, ister akşam yemeğine hazırlayabileceğiniz salata tarifimize buyrun.

ANNE USULÜ PATATES SALATASI İÇİN MALZEMELER (8 kişilik)

  • 8 adet orta büyüklükte patates
  • 6 su bardağı su (haşlamak için)
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet orta boy soğan 

Sosu icin;

  • 2 adet orta boy limonun suyu 
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 yemek pul biber 

ANNE USULÜ PATATES SALATASINİN HAZIRLANIŞI

  1. Öncelikle patatesleri yıkayıp uygun bir tencereye alın. üzerine 6 su bardağı soğuk su koyun.
    anne-usulu-patates-salatasi-detay-1.jpg
  2. Tencerenin ağzına ister bir gazete kağıdı isterseniz yağlı kağıt yerleştirerek tencerenin kapağını kapatıp 1 saat haşlamaya bırakın.  (Fazla su ile haşlamadığımız için kısık ateşte daha uzun ama daha lezzetli olacaktır.)
  3. Patatesler haşlandıktan sonra, eğer tencerede su varsa süzün. Patatesleri ılımaya bırakın.
    anne-usulu-patates-salatasi-detay-3.jpganne-usulu-patates-salatasi-detay-6.jpg
  4. Diğer yandan yarım demet maydonozu yıkayın ve incecik doğrayın.
  5. Ardından soğanları piyazlık  doğrayın ve süzgeçe koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip harmanlayıp suda güzelce yıkayın. Süzmesi için kenara bırakın. 
  6.  Limonlarınızın suyunu sıkın. 
    anne-usulu-patates-salatasi-detay-4.jpg
  7. Ilıyan patatesleri soyarak karıştırma kabına alın ve küçük küçük doğrayın. Hazırladığınız soğanları ve maydonuzu üzerine  ilave edip harmanlayın.  
  8. Sosunu hazırlamak için bir kaseye limon suyunu, zeytinyağını ve baharatları ekleyip tuz eriyene kadar güzelce karıştırın.
  9. Patateslerin üzerine hazırladığınız sosu da ekleyip karıştırın.
    anne-usulu-patates-salatasi-detay-5.jpg
  10. Maydanoz ve soğanı da ekleyip harmanlayın.
  11. Salatanız servise hazır. Afiyet olsun.

Püf noktası

Haşlanan patatesleri suda bekletmeyin.

Biberi, yağı ayrı ayrı koymayın. Sos şeklinde hazırlayıp dökün

Patatesleri minik minik doğrarsanız sosunu daha iyi çekecek ve daha lezzetli olacaktır.

 

İlgili Haberler
En Yeniler