Damak çatlatacak kıyma soslu karnabahar mantısı tarifi
Lezzetine garanti verdiğimiz enfes bir tarif ile karşınızdayız. Yapılışı oldukça kolay, tadı ise damak çatlatacak cinsten... 7'den 70'e herkesin sevdiği bu mantıyı denemeyen kalmasın. İşte size kıymalı karnabahar tarifi.
KARNABAHAR MANTI İÇİN MALZEMELER
- 1 orta boy karnabahar,
- 2 su bardağı su
- 300 g orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Üzeri için kıyılmış maydanoz
KARNABAHAR MANTISININ YAPILIŞI
- Tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.
- Kıymayı ilave edin. Kıymalar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Baharatlarını ekleyin. Mantınız için kıyma harcınız hazır.
- Başka bir tencereye küçük küçük çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları yerleştirin. Üzerine tuzunu ve suyunu ekleyip 10 dakika haşlayın.
- Karnabaharların fazla suyu varsa süzün.
- Küçük bir kasede yoğurt ile ezilmiş sarımsağı güzelce çırpın.
- Servis tabağına karnabaharları yerleştirin, üzerine kıymalı harcı dökün.
- Son olarak sarımsaklı yoğurdu da ilave edip servis edebilirsiniz.
Servis Önerileri
Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak yoğurdun üzerine eritilmiş tereyağ ilave edebilirsiniz.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.