Şifa deposu zerdeçallı kefirli karnabahar tarifi
Ayrana benzeyen, fermente bir ürün olan kefirin kolesterolü düşürmekten, sindirim sistemini düzenlemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmekten stresi azaltmaya sayısız faydası var. Kefiri yemeklerde kullanmayı denediniz mi? İşte size zerdeçallı kefirli karnabahar tarifi
ZERDEÇALLI KEFİRLİ KARNABAHAR İÇİN MALZEMELER
- 1 orta boy karnahabar
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 orta boy kırmızı soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı kefir
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
ZERDEÇALLI KEFİRLİ KARNABAHAR TARİFİ
- Yapışmayan bir tavaya sıvı yağı ekleyin.
- Karnabaharları küçük küçük çiçeklerine ayırın. Üzerine tuz ekleyip kısık ateşte 20 dakika kavurun.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. 2-3 dakika soteleyin.
- Baharatları da ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin.
- Unu ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
- En son kefiri ekleyip karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.
- Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.