Akşam yemeğine ne yapsam diyenlere: Soslu karnabahar kızartması tarifi
![Akşam yemeğine ne yapsam diyenlere: Soslu karnabahar kızartması tarifi](https://saglikhaberciniz.com.tr/d/news/1798.jpg)
Çoğu insan için karnabaharın en lezzetli hali tabiki de karnabahar kızartması! Karnabaharı sadece yumurta ile kızartıyorsanız bir de bu sosla deneyin. Kesinlikle pişman olmayacaksınız...
KARNABAHAR KIZARTMASI İÇİN MALZEMELER
- 1 küçük karnabahar
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- kızartmak için 1 kahve fincanı sıvı yağ
Not: Karnabaharınız büyükse, miktarları eşit oranda artırarabilirsiniz.
KARNABAHAR KIZARTMASININ YAPILIŞI
- Karnabaharı çiçeklerinden ayırın. Yıkayıp
- Eğer buhar aparatınız varsa vitaminini koruyarak daha lezzetli karnabahar elde edersiniz. Derin bir tencereye buhar aparatını koyup yıkadığınız karnabaharları yerleştirin.
- 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra 10 hafif yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın. (Çok yumuşamasın)
- Süzüp soğumaya bırakın.
- Bu arada bir kabta süt, yumurta ve unu çırpın. Çay kaşığının ucuyla tuz ilave edin.
- Haşlayıp süzdüğünüz karnabaharları bu karışıma batırılıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın. (Yaklaşık 10 dakikada kızarıyor)
- Kızaran karnabaharları havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın.
- Kızarmış karnabaharları servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
- Üzerine pul biber çok yakışır.
- Sıcak sıcak yiyin, şimdiden afiyet olsun.
Karnabahar seviyorsanız bunları da deneyebilirsiniz.
Karnabaharın en sağlıklı hali: Kıymalı karnabahar yemeği
Galeta unlu çıtır karnabahar kızartması tarifi
İlgili Haberler
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.