Akşam yemeğine ne yapsam diyenlere: Soslu karnabahar kızartması tarifi

Çoğu insan için karnabaharın en lezzetli hali tabiki de karnabahar kızartması! Karnabaharı sadece yumurta ile kızartıyorsanız bir de bu sosla deneyin. Kesinlikle pişman olmayacaksınız...
KARNABAHAR KIZARTMASI İÇİN MALZEMELER
- 1 küçük karnabahar
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- kızartmak için 1 kahve fincanı sıvı yağ
Not: Karnabaharınız büyükse, miktarları eşit oranda artırarabilirsiniz.
KARNABAHAR KIZARTMASININ YAPILIŞI
- Karnabaharı çiçeklerinden ayırın. Yıkayıp
- Eğer buhar aparatınız varsa vitaminini koruyarak daha lezzetli karnabahar elde edersiniz. Derin bir tencereye buhar aparatını koyup yıkadığınız karnabaharları yerleştirin.
- 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra 10 hafif yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın. (Çok yumuşamasın)
- Süzüp soğumaya bırakın.
- Bu arada bir kabta süt, yumurta ve unu çırpın. Çay kaşığının ucuyla tuz ilave edin.
- Haşlayıp süzdüğünüz karnabaharları bu karışıma batırılıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın. (Yaklaşık 10 dakikada kızarıyor)
- Kızaran karnabaharları havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın.
- Kızarmış karnabaharları servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
- Üzerine pul biber çok yakışır.
- Sıcak sıcak yiyin, şimdiden afiyet olsun.
Karnabahar seviyorsanız bunları da deneyebilirsiniz.
Karnabaharın en sağlıklı hali: Kıymalı karnabahar yemeği
Galeta unlu çıtır karnabahar kızartması tarifi
İlgili Haberler
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.