Tencerede kıymalı karnabahar yemeği tarifi nasıl yapılır
![Tencerede kıymalı karnabahar yemeği tarifi nasıl yapılır](https://saglikhaberciniz.com.tr/d/news/1813.jpg)
Kış ayların sevilen sebzelerinden karnabaharı yemek olarak da çok seveceksiniz. Kıyma ile daha da lezzetli olan bu karnabahar yemeği tarifi hem hafif, hem besleyici
MALZEMELER
- 1 küçük boy karnabahar
- 100 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
- Karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın.
- Yıkayıp, süzüp bir kenara bırakın.
- Tencereye yemeklik doğradığınız doğanı alın.Üzerine sıvı yağ ekleyin, ocağın altını açın.
- Halka halka doğradığınız havuçları ekleyin 3-4 dakika soteleyin.
- Kıymayı ilave edip kavurun.
- Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Karnabaharları ilave edin. 3-4 dakika kavurun. Bu aşamada 3-4 damla limon sıkabilirsiniz.
- Enson su,tuz ve biberini ekleyip pişmeye bırakın.
- Kapağı kapalı olarak orta ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Ortalama 30 dakika)
- Sıcak olarak servis edin.
- Afiyet olsun.
Bunları da deneyebilirsiniz;
İlgili Haberler
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.