Karnabaharın en sağlıklı hali: Kıymalı karnabahar yemeği

Karnabaharın en sağlıklı hali: Kıymalı karnabahar yemeği

Kış ayların sevilen sebzelerinden karnabaharı yemek olarak da çok seveceksiniz. Kıyma ile daha da lezzetli olan karnabahar yemeği hem hafif, hem besleyici

KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİNİN HAZIRLANIŞI

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 su bardağı su

KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİNİN HAZIRLANIŞI

  1. Karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın.
  2. Yıkayıp, süzüp bir kenara bırakın.
  3. Tencereye yemeklik doğradığınız doğanı alın.Üzerine sıvı yağ ekleyin, ocağın altını açın.
  4. Halka halka doğradığınız havuçları ekleyin 3-4 dakika soteleyin.
  5. Kıymayı ilave edip kavurun. 
  6. Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  7. Karnabaharları ilave edin. 3-4 dakika kavurun. Bu aşamada 3-4 damla limon sıkabilirsiniz.
  8. Enson su,tuz ve biberini ekleyip pişmeye bırakın.
  9. Kapağı kapalı olarak orta ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Ortalama 30 dakika)
  10. Sıcak olarak servis edin.
  11. Afiyet olsun.

Karnabahar seviyorsanız bunları da deneyebilirsiniz.

Soslu karnabahar kızartması tarifi

Galeta unlu çıtır karnabahar kızartması tarifi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber