Tencerede kıymalı karnabahar yemeği tarifi nasıl yapılır
Kış ayların sevilen sebzelerinden karnabaharı yemek olarak da çok seveceksiniz. Kıyma ile daha da lezzetli olan bu karnabahar yemeği tarifi hem hafif, hem besleyici
MALZEMELER
- 1 küçük boy karnabahar
- 100 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
- Karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın.
- Yıkayıp, süzüp bir kenara bırakın.
- Tencereye yemeklik doğradığınız doğanı alın.Üzerine sıvı yağ ekleyin, ocağın altını açın.
- Halka halka doğradığınız havuçları ekleyin 3-4 dakika soteleyin.
- Kıymayı ilave edip kavurun.
- Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Karnabaharları ilave edin. 3-4 dakika kavurun. Bu aşamada 3-4 damla limon sıkabilirsiniz.
- Enson su,tuz ve biberini ekleyip pişmeye bırakın.
- Kapağı kapalı olarak orta ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Ortalama 30 dakika)
- Sıcak olarak servis edin.
- Afiyet olsun.
Bunları da deneyebilirsiniz;
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.