Ustasından tencerede patlıcan musakka tarifi ve püf noktası

Ustasından tencerede patlıcan musakka tarifi ve püf noktası
Türk mutfağının olmazsa olmaz sebzelerinden biridir patlıcan. Etlisi etsizi her türlüsü hapur hupur severek yenir. Bugün size patlıcanın en lezzetli hallerinden biri olan kusursuz patlıcan musakkanın tarifini vereceğiz.

Patlıcanı sevmeyen çok az kişi vardır şu dünyada. Şakşuka, babagannuş, karnıyarık, hünkar beğendi, patlıcan oturtması, kebabı, dizmesi, dolması, kızartması derken reçeli ve çorbası bile sofralarımızda her daim yerini alıyor.

Patlıcanın her hali benim için güzel ama en en sevdiğim ve sürekli yaptığım patlıcan musakka bir başka!

Yanına tane tane tereyağlı pirinç pilavı ve yoğurtla tam bir ziyafet benim için.

Tabiki yaparken dikkat ettiğim püf noktaları var, size tek tek açıklayacağım. Bu arada fırında da bu yemeği yapıyorum ama tencerede olan hali daha pratik geliyor:)

Patlıcanın her türlüsüne yerim diyorsanız sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak bu tarifi harfiyyen mutlaka deneyin, pişman olmazsınız!

PATLICAN MUSAKKA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 350 gr kıyma (Ben orta yağlı kıyma kullanıyorum)
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su

PATLICAN MUSAKKA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Satın alırken yumuşak patlıcan almaya çalışın. Patlıcanları alacalı yani pijama şeklinde:) soyup yuvarlak dilimleyin. Derin bir kaba tuzlu su hazırlayıp doğradığınız patlıcanları yarım saat bekletin. Bu patlıcanların kararmasını engelleyecektir ve acısını alacaktır. Mutlaka yapın, es geçmeyin.

✔️ Daha sonra güzelce yıkayıp süzün ve mutfak bezine çıkarın. Tamamen kuruması lazım. Mutfak havlusu da kullanabilirsiniz.

✔️ Kuruyan patlıcanları kızgın yağda kızartın. Yine yağını çekmesi için havlu peçeteye çıkarın.

✔️ Bu arada tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyup güzelce kavurun. Biraz kavurduktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları, biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra doğranmış sarımsağı, küp küp doğradığınız domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ilave edin.
Domates suyunu çeksin, daha sonra 1 çay bardağı sıcak suyu da ekleyip suyu tamamen çekene kadar pişirip ocağın altını kapatın.

✔️ Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine hazırladığınız kıymalı harcı dökün.

✔️ Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.

✔️ Yemeği 15 dakika dinlendirip servis edin.

Peki Patlıcan Musakka'yı nasıl sunalım?

Servis tabağına patlıcan musakkayı patlıcanları da çok zedelemeden nazikçe yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp ince doğranmış maydanozla servis edin.

Keyifle yapıp yemeniz dileğiyle...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler