Parmaklarınızı yedirecek enfes bir tarif: Babagannuş salatası (Közlenmiş patlıcan salatası ) tarifi

Parmaklarınızı yedirecek enfes bir tarif: Babagannuş salatası (Közlenmiş patlıcan salatası ) tarifi
Gaziantep, Adana ve Hatay'a gittiğinizde her lokantada önünüze gelen harika bir meze... Kebapların vazgeçilmez salatası da diyebiliriz. İşte sizelere közlenmiş patlıcan salatası diğer adıyla Babagannuş salatası tarifi...

Sebzeleri mangalda közlemenin tadı her zaman farklıdır. Pikniğe gittiğiniz zaman ya da ya da bahçeli bir evde yaşıyorsanız sebzeleri, kesinlikle mangalda  közleyin. Ama imkanınız yoksa da çok endişenmeyin.

Fırında ya da közmatik tarzı tencerelerde kısa sürede sebzeleri közleyebilirsiniz.

Biz burda tarif verirken malzemeleri közlediğinizi ve hazır ettiğinizi varsayıyoruz:)

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI TARİFİ

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 adet közlenmiş yeşil biber
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 adet közlenmiş domates 
  • 1 adet közlenmiş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı pul biber  yada isot
  • 1 çay kaşığı tuz

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyun. Sebzeleri küp küp  doğrayıp kaseye alın. Çok da minik doğramayın ki çatala gelsin. Ardından sirkeyi, ince ince doğranmış sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu ekleyip karıştırın. İnce ince doğradığınız maydanozları da ilave edip servis tabağına alabilirsiniz.

Servis Önerisi

  • Et Yemeklerinin yanına çok yakışır.
  • 5 çayı menülerinizde ikram edebilirsiniz.
  • Pazar kahvaltılarınız için harika bir alternatif olabilir. Yani her şekilde her zaman yenir:)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler