Fırında Sağlıklı Domates Soslu Şakşuka Tarifi

Fırında Sağlıklı Domates Soslu Şakşuka Tarifi
Şakşuka Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Etsiz yemek ne yapsam diyenlerin aklına gelen ilk yemek dersek abartmış olmayız sanırım. Bugün size kızartmadan yapılan fırında pratik çok lezzetli bir şakşuka tarifi vereceğiz. İşte size domates soslu fırında şakşuka tarifi

Kızartma yapmak iyi güzel de ocak inanılmaz batıyor ve mutfak inanılmaz yağ kokuyor. Zaten sağlıksız onu hiç söylemiyorum bile. Pek çok denemem oldu sonunda tam aradığım gibi bir tarif buldum. Gerçekten efsane oluyor, bir kez deneyin müdavimi olacaksınız.

FIRINDA ŞAKŞUKA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 5 adet yeşilbiber
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • karabiber

Sosu için;

  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

FIRINDA ŞAKŞUKA TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Ön hazırlıkları yapalım. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.Patateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın.

✔️ Zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi bir kapta karıştırın. Ayrı ayrı sebzeleri soslayıp gruplandırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin ki iyice kızarsın.

✔️ Sosunu hazırlayalım. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Tencereye alıp pişirin. Kıvam aldığında salçayı, sirkeyi, ezilmiş sarımsakları ilave edin. 5 dakika pişirdikten sonra fırından çıkan sebzelerle harmanlayın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler