Pilavınız lapa mı oluyor? İşte size tane tane, et sulu, tereyaglı sade pilav tarifi

Pilavınız lapa mı oluyor? İşte size tane tane, et sulu, tereyaglı sade pilav tarifi

Sık tükettiğimiz geleneksel lezzetlerden olan pirinç pilavı, yapımı çok kolay gibi görünse de tane tane olmasını sağlamak oldukça zordur. İşte size püf noktalarıyla tane tane, lezzetli mi lezzetli et sulu sade pilav tarifi...

ET SULU TEREYAĞLI SADE PİLAV TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı pirinç (Tarifde, osmanlı baldo pirinç kullanılmıştır)
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe bağlı karabiber,tuz
  • Yarım su bardağı et ya da tavuk suyu(Eğer et yada tavuk suyu kullanmayacaksanız 1,5 su bardağı sıcak su kullanın)
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz (Damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz)

ET SULU TEREYAĞLI SADE PİLAV YAPILIŞI

Pirinci 2 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı tuz ilave ettiğiniz kapta yarım saat ı

Yarım saat önceden pirinçlerimizi üzerini geçecek şekilde sıcak su ve tuzla ıslatın.

Uygun bir pilav tenceresinde tereyağını ve sıvı yağını ocakta eritin.  Islatmaya bıraktığınız pirinçler suyun altında nişastası gidene kadar yıkayın. Süzdüğünüz pirinçleri eriyin yağın üzerine ekleyip yaklaşık 2 dk kavurun. Daha sonra 1su bardağı sıcak suyu + yarım su bardağı et/tavuk suyu ve tuzunu ( ya da 1,5 su bardağı sıcak suyu) kavrulan pirincin üzerine ekleyin. 

Göz göz olunca tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin(Yaklaşık 12 dakika). Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp üzerine peçete kapatıp, dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun:)

 

Püf Noktaları

Pirinci çok fazla kavurmayın

Islattığınız pirinci bol suda nişastası gidene kadar yıkayın.

Et/tavuk suyu ilave ettiğinizde daha lezzetli ve besleyici bir pilavınız olur.

Kullancınız pirince göre suyun miktarı değişebilir. 

 

 

En Yeniler