Uykusuzluk için okunacak en etkili dua hangisidir? İşte uyku duası

Uykusuzluk için okunacak en etkili dua hangisidir? İşte uyku duası
Uyku, insanın en temel ihtiyaçlarından birisidir. Uykusuzluk ise kişiyi olumsuz yönde etkiler. Çocuklarda görülen uyku problemleri ebeveynleri en yıpratan süreçlerden birisidir. Bu yazımızda uyku için etkili bir dua olan "Ashabı Kehf" duası yer almaktadır.

Uyku, Allah(c.c.)'un bizlere dinlenme aracı olarak verdiği en büyük nimetlerden biridir. 
Rabbimiz Kur’an ı Kerim’de ”O, geceyi sizin için bir örtü elbisesi, uykuyu bir dinlenme (vesilesi) ve gündüzü de yayılıp-çalışma (vakti) kılandır.” buyurmuştur.

Kaliteli bir uyku, beden ve ruh sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Çocuklarda ve bebeklerde sık görülen uyku problemi, yetişkinlerde de zaman zaman stres ve benzeri sebeplerden kaynaklı olarak görülebilir. Gece, kaliteli uyku uyuyamayan kimseler, gündüz mutsuz ve huzursuz bir ruh haline sahip olurlar. Uyku problemleri için arayışta olan kimselerin başvurduğu en başlıca yöntemlerin arasında uyku getiren dualar gelmektedir.

Aşağıda ki dua gece uyanarak sıçramalar için de oldukça etkili olup huzurlu bir şekilde uykuya dalma için de vesiledir.

Bu dua, "Yedi Uyuyanlar olarak da bilinen Ashabı Kehf'in isimlerinin içerisinde yer aldığı uyku duasıdır". Bazı kaynaklarda “kıtmir duası” olarak ta geçer.

Bu duayı okuyarak ve aynı zamanda bir kağıda yazarak yastığın altına yerleştirilirse Allah'ın izni ile uyku problemine çözüm olacaktır.

Anneler çocukları için de her akşam istediği kadar okuyabilir ve yazıp yastık altında saklayabilirler.

"Allâhümme innî es'elüke bi İslâmi Yemlîhâ ve rağbetihî ve bi imani Mekselînâ ve kurbetihî ve bi tevhıydi Mernûş ve hıdmetihî ve bi ma'rifeti Debernûş ve uzletihî ve bi şehâdeti Şâzenûş ve rivâyetihî ve bi ihlâsı Mislînâ ve muvâfakatihî ve bi iştiyâki Kefeştatayyûş ve ı'tikadihî ve bi vefâi Kıtmîr ve himayetihî en takdıye hâcetî yâ Kaadıye’l-hâcâti ve yâ mücîbe’d-deavât. Ve sallallâhü alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecmeıyn."

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR?

Daha iyi uyku ve kaygı problemleri dahil papatya çayı içmenin sağlık açısından 4 faydası

İyi bir uyku için neler yapmalıyız?

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler