Popüler Hindistan cevizi ürünleri hakkında bilmeniz gerekenler

Popüler Hindistan cevizi ürünleri hakkında bilmeniz gerekenler
Hindistan cevizi yağından, Hindistan cevizi sütüne kadar popüler Hindistan cevizi ürünleri hakkında bilmeniz gerekenler.

Hindistan Cevizi Yağı

Ne için kullanmak istediğinize bağlı olarak saf veya rafine hindistan cevizi yağı olarak satın alabilirsiniz. Rafine edilmemiş saf hindistan cevizi yağı 170 C dereceye kadar sıcaklıklarda pişirmek için kullanılabilir. Aynı zamanda cildinize ve saçınıza da uygulayabilirsiniz.

Rafine hindistan cevizi yağının yanma noktası daha yüksektir, bu nedenle 200 C dereceye kadar yiyecekleri pişirmek için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda, saf hindistan cevizi yağının sahip olduğu belirgin tropikal koku ve tada da sahip değildir. Büyük marketlerde veya doğal gıda mağazalarında diğer yemeklik yağların yanında hindistan cevizi yağını görebilirsiniz.

Hindistan cevizi yağını tıpkı zeytinyağı, ayçiçek yağı gibi serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında (24,5 C) katıdır, daha yüksek derecelere ulaştıkça sıvılaşmaya başlar. Bu durum, yağın tadı veya kalitesinden ödün vermez.

Hindistan Cevizi Sütü

Hindistan cevizi sütü genellikle kutu olarak satılmaktadır. Diyet hedeflerinize bağlı olarak tam veya az yağlı olan seçeneklerden sizin için uygun olanını tercih edebilirsiniz. Satın aldığınız markanın ilave maddeler içermediğinden emin olun. İdeal olarak, hindistan cevizi sütü sadece hindistan cevizi ve su içerir. Kutular kilerinizde açılmadan saklanabilir.

Konserve hindistan cevizi sütü (genellikle yemek pişirmede kullanılır), bildiğimiz süte alternatif olarak kulanılabilir. Şekerli ve şekersiz çeşitleri vardır. Hindistan cevizli içecekler zaten biraz tatlıdır, bu nedenle ek şekerli ürünleri almamayı tercih edin. Bu ürünler marketlerde genellikle soğutulmuş bölümde bulunur, kutuda satılanlar oda sıcaklığında saklanabilirken açıldıklarında mutlaka buz dolabında saklanmaları gerekir.

Hindistan Cevizi Suyu

Hindistan cevizi suyu için birçok seçeneğiniz vardır. Damak tadınıza göre tercih yapabilirsiniz. Bununla birlikte, ilave şeker içermeyen içecekleri tercih ederseniz sağlığınız için daha iyi olacaktır. Bazı aromalı versiyonlar kalorisiz tatlandırıcı olan stevia içerir. Denellikle marketlerde soğutucu bölümünde bu ürünlere rastlayabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Unu

Marketteki diğer unların olduğu raflara bakın ülkemizde pek yayın olmasada denk gelebilirsiniz. Marketlerde bulamıyorum diye üzülmeyin internet üzerinde bu unu satan onlarca yer var onlardan kolayca alabilirsiniz. Unu serin ve kuru bir yerde saklayın.

Bütün Hindistan Cevizi

Bazen, ufak marketler bile bu ürünü satabiliyor. Ülkemizde bir çok büyük marketten kolaylıkla temin edebilirsiniz. Nasıl seçeceğiniz hakkında bilginiz yoksa "Hindistan Cevizi Nasıl Seçilir" yazımıza bakabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler