İyi ve taze hindistan cevizi nasıl seçilir

İyi ve taze hindistan cevizi nasıl seçilir
Taze hindistan cevizi kullanımı ve hindistan cevizi sütü, hindistan cevizi yağı vb. gibi çeşitli tarifler yapmak için nasıl kullanılabilecekleri hakkında birçok habere denk gelip okumuşsunuzdur, peki iyi bir hindistan cevizi nasıl seçilir biliyor musunuz?

Eğer iyi bir hindistan cevizi seçemeyip kötü bir taneyle tarifinize başlarsanız, ortaya çıkan tarifin tadının iyi olmasını bekleyemezsiniz. Hatta ve hatta bu durum sağlığınıza bile zarar verebilir. Bu yüzden burada sizlere iyi bir hindistan cevizini nasıl seçeceğiniz hakkında bazı ipuçları vereceğiz.

Bu yazımızda sizelere olgun (kahverengi, aşağıdaki resme bakın) hindistan cevizi hakkında bilgiler vereceğiz çünkü olgunlaşmamış (yeşil olan) hindistan cevizleri sadece ülkemizde değil dünyanın bir çok yerinde ulaşılması zor bir üründür sadece ana vatanında bu ürüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

kahverengi hindistan cevizi

yeşil hindistan cevizi

İyi ve taze hindistan cevizi seçmek için basit ipuçları

Taze hindistan cevizi seviyorsanız ve ondan ilginç tarifler yapmak istiyorsanız, iyi hindistan cevizi seçme sanatını öğrenmeniz gerekiyor. Merak etmeyin, zor değil. Bu inanılmaz ipuçlarını takip etmek oldukça basit ve çoğu durumda fazlasıyla işe yarıyor. İşte o basit ipuçları:

  • Marketten en taze hindistan cevizi hangileri onu sorun ve onları tercih edin. Taze hindistan cevizlerinin iyi olma şansı daha yüksektir.
  • Her zaman daha fazla su içeren bir hindistancevizi tercih edin: Bunu anlamanın yolu basittir. Hindistan cevizini sallayarak ve su sesini dinleyerek kolayca ölçebilirsiniz. Peki neden suyu çok olanlar seçilmeli? Çünkü daha az su genellikle suyun hindistan cevizi kabuğunda bir çatlaktan boşalmasıyla meydana gelir. Çoğu durumda hindistancevizi kabuğundaki bir çatlak, yabancı maddelerin hindistan cevizi etine girmesine ve küflenmesine neden olur.
  • Asla kabuğu çatlamış hindistancevizi tercih etmeyin: Bunun nedeni, bu tür hindistancevizlerin mikroplar ve mantarlara karşı korunmadıkları ve hızlıca küflenecek olmalarıdır.
  • Hindistan cevizinin gözlerine bakın: Dikkatli bakarsanız her hindistancevizinin üzerinde üç nokta vardır. Bunlara hindistancevizi gözleri denir. Hindistan cevizinin üç gözünden herhangi biri diğerlerine göre daha yumuşak ise tercih etmeyin. Bu yumuşaklığın nedeni nakliye sırasında hasar görmesinden kaynaklanmaktadır. (bazı hindistancevizi markete ulaşmadan önce yüzlerce ve binlerce kilometre yol kat ederler). Bu gözler yıpranırsa, hindistan cevizi suyu çıkmaya başlar ve hindistan cevizi etinin küfle enfekte olma ihtimali yüksektir.
  • Dışı nemli olmayan hindistancevizi arayın: Hindistan cevizi nemliyse, suyu büyük olasılıkla sızdırıyordur ve dolayısıyla çatlamış bir kabuğu vardır.

Hindistan cevizi satın almak için yukarıdaki beş ipucuna dikkat ederseniz, en az %80 oranında iyi bir hindistan cevizi alırsınız. Neden %100 demiyoruz çünkü hala küflenme ihtimali içeriyor. (küf, hindistan cevizi etinin yüzeyinde sarımsı bir renk birikimi olarak karşımıza çıkar). Önemli not: Aldığınız hindistan cevizini en kısa zamanda yemeniz en uygun olanıdır, çünkü hindistan cevizleri de çürüyebiliyor.

Hindistan cevizinde küf varsa ne yapmalısınız?

Küçük bir küf öbeği genellikle bir sorun teşkil etmez, sadece hindistan cevizinin o kısmını kesip atın ve ardından geri kalanını suyla güzelce yıkayın. Küf ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz "Küf Nedir" makalemize bakabilirsiniz.

Hindistan cevizinin tadı kötüyse, sağlık sorunlarına neden olabileceği için böyle bir hindistancevizi atmak en uygun olanıdır.

Hindistan cevizi avınızda bol şans dileriz!

Bunlarda İlginizi Çekebilir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler