Acıkmamak ve Susamamak İçin Sahurda Yenilmesi Gereken Yiyecekler

Acıkmamak ve Susamamak İçin Sahurda Yenilmesi Gereken Yiyecekler

11 ayın sultanı ramazan ayı geldi. Bu gece ilk sahura kalkılacak. Oruç tutacak insanların aklındaki sorular ise şöyle: hangi yiyecekler tok tutar, oruç tutarken susamamak için sahurda ne yemeliyiz? Biz de bu konuyu sizin için araştırdık.

Mideyi yormadan sağlıklı oruç tutmak mümkün. Uzmanlar sadece ruhsal açıdan değil beden sağlığı açısından da oruçun faydalı olduğunu konusunda hemfikir.

Peki sahurda hafif ama tok tutacak besinler neler, ne yemek gerekiyor?

✔️ Öncelikle mutlaka sahura kalkın.

✔️ Sahurda tuzlu besinler yememeye gayret edin. 

✔️ Enerji vermesi ve tok tutması için sahurda hurma, yumurta, ceviz, peynir, zeytin, yeşillik yiyin.

✔️ Yumurta sahur için en ideal yiyeceklerden biri. Omlet, menemen, haşlanmış yumurta şeklinde damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz. Yumurtayı sebze ile lezzetlendirmeyi unutmayın. Sebzeli omlet yeşillik üzerine haşlanmış yumurta çok iyi sahur alternatifi olacaktır.

✔️ Börülce salatası, mercimek salatası gibi bakliyat salatalarını da es geçmeyin. Hem lezzetli hem doyurucu.

✔️ Posalı çorbaları da unutmamak gerekiyor. Ayran çorbası sahurda çok doyurucu oluyor.

✔️ Ekmekten, pideden kaçının. Karbonhidrattan uzak durmakta fayda var. Beyaz un yerine tam buğday tercih edin.

✔️ Çok yağlı, tuzlu ve aşırı tatlı yiyecekler  yemeyin. Bal, reçel, kızartmadan kaçının.

✔️ 1 avuç kuruyemiş yiyebilirsiniz. Özellikle cevizi sofranızdan eksik etmeyin.

✔️ Lif oranı yüksek yiyecekler tercih edin. 

✔️ Kefir sahur için ideal bir içecektir. Hem sindirimi kolaylaştırır, hem besleyicidir. 

✔️ Muz, avakado, kivi sahur için ideal meyveler.

✔️ Sahurdan yarım saat sonra uyumaya gayret edin.

✔️ Metabolizmanızı hızlandırmak için sahura kadar su ihtiyacınızı giderin. 2 litre suyu akşamdan sahura kadar aralıklı içmeye çalışın.

Bununla birlikte sahurda beyaz un, patates, reçel, bal , karpuz, taze sıkılmış meyve sularından kaçının.

Etiketler :
En Yeniler