Besin deposu, sağlıklı ve lezzet deposu: Sebzeli nohut salatası tarifi

Besin deposu, sağlıklı ve lezzet deposu: Sebzeli nohut salatası tarifi

Hem doyurucu, hem sağlıklı harika bir salatayla karşınızdayız. İster 5 çayının yanına, ister akşam yemeği olarak tüketin, lezzet garantili :) Diyet yapanlar için de bulunmaz nimet. Sözü fazla uzatmadan sebzeli nohut salatasına geçelim...

NOHUT SALATASI İÇİN MALZEMELER

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 adet orta boy havuç 
  • Çok az mor lahana
  • 2 adet kapya biber (Sebzeleri mevsiminde tuketenlerdenseniz yazın közleyip buzluğa koyduğumuz kapya biber de harika bir seçenek olabilir.)
  • Yarım demet dereotu
  • 5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

NOHUT SALATASI'NIN HAZIRLANIŞI 

  1. Bir kaç saat önceden suya ıslattığınız nohutu düdüklü tencereye koyun. Tencerenin  buharı çıktıktan sonra 20 dakika pişirin. ( nohutun pişme süreleri farklı olabilir, kontrollü olun) Eğer buzlukta haşlanmış nohutunuz varsa onu da kullanabilirsiniz. Bu size zamandan tasarruf sağlayacaktır.:)  Vaktiniz olduğunda buzluğunuza koymak için nohut haşlayın. Buyrun tarif için:) 
  2. Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  3. Mor lahanayı ince ince doğrayın.
  4. Dere otunu ince ince doğrayın.
  5. Kapya biber tazesini kullanıyorsanız küp küp doğrayın. Eğer közlenmiş kullanacaksanız küçük küçük dilimleyin.
  6. Haşlanmış nohutun suyunu süzüp ılıyınca doğranan malzemelerle harmanlayın.
  7. Üzerine zeytinyağını, limonu, nar ekşisini ve tuzunu ekleyip servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.

ÖNERİLER

Eğer haşlanmış nohut kullanacaksanız buzluktan çıkardıktan sonra bir tencereye alıp 1 su bardağı kaynamış su ekleyip bir taşım kaynatıp süzün. 

İlgili Haberler
Etiketler :
En Yeniler