Protein deposu bir lezzet: Akdeniz usulü yeşil mercimek salatası tarifi

Protein deposu bir lezzet: Akdeniz usulü yeşil mercimek salatası tarifi

Bu harika lezzeti yemek için diyet yapmanız şart değil! Tadı o kadar enfes ki siz de sürekli yapmak isteyeceksiniz. Salata ile karın mı doyar diyenlere inat yapın ve ikram edin, kesinlikle fikirleri değişecek.

Yeşil mercimek bol protein içerdiği için tüm diyet menülerinin baş kahramanı. 

Bakliyatların ve sebzelerin gücünü hafife almadan siz de bu lezzete bir şans verin.

Akdeniz usulu bol protein deposu salatanız enfes sosu ile sofralarızı şenlendirmeyi bekliyor...

AKDENİZ USULÜ YEŞİL MERCİMEK SALATASI İÇİN MALZEMELER

 

  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
  • 5-6 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • İsteğe bağlı 1 tutam roka 
  • 5-6 adet ince kıyılmış kurutulmuş domates
  • 1 adet piyazlık doğranmış kırmızı soğan
  • 1 adet kırmızı biber (Kapya biber)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı permasan peyniri, tulum peyniri yada rendelenmiş kaşar.

AKDENİZ USULÜ YEŞİL MERCİMEK SALATASI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Kuru domatesleri bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin. Diğer işlemleri yaparken kuru domatesler yumuşasın. 

✔️ Mercimeği yıkayıp bir tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Bu şekilde mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Mercimeğin cinsine bağlı olmakla birlikte yaklaşık 20 dakikada pişecektir. Dağılmamasına dikkat edin. Pişen mercimekleri süzgece alıp ılımaya bırakın.

✔️ Küçük bir kasede sirke, sıvıyağ, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsağı güzelce karıştırın.

✔️ Peynir hariç tüm malzemeleri salata kasesine alıp harmanlayın ve servis tabağına alın.

✔️ Üzerine sevdiğiniz bir çeşit peynir dökerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.!

Salatanız 3 gün buzdolabında durabilir. Tabiki bekletmeden yemek en güzeli:)

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
En Yeniler