Oldukça besleyici içeriğiyle işte size Sivas usülü ayran aşı (ayran çorbası) tarifi
Özellikle çocuklar ve hamileler için oldukça doyurucu olan ayran aşı (ayran çorbası) tarifi severek tüketeceğiniz bir lezzet...
SİVAS USULÜ AYRAN AŞI İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı aşurelik buğday ( yarma)
- Yarım çay bardağı kuru fasülye
- Yarım çay bardağı nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım kilo yoğurt
- İsteğe bağlı dereotu (Dereotu sevmiyorsanız nane)
SİVAS USULÜ AYRAN AŞININ YAPILIŞI
- Bir gece önceden yarma, nohut ve kuru fasülyeyi derin bir kaba koyup üzerine 7 su bardağı kadar soğuk suyu (bakliyatların üzeri gececek kadar) bekletin.
- Ertesi gün suyunu süzdüğünüz bakliyatları düdüklü tencereye alıp üzerine 7 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz döküp havası çıktıktan sonra 30 dk pişirin.
- Pişen bakliyatların ılımasını bekleyin. Ara ara karıştırın ki üzerinde kabuklanma oluşmasın.
- Başka derin bir kapta yoğurdu akışkan kıvama gelecek şekilde karıştırın.
- Ilıyan bakliyatın suyundan da ekleyerek bakliyatlarla yoğurdu birleştirin. İsterseniz 1 tatlı kuşığı tuz ekleyebilirsiniz.
- Dereotu seviyorsanız ince kıyılmış dereotu, sevmiyorsanız nane ekleyerek servis edebilirsiniz.
- Çorbanız hazır.
- Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Yaz aylarında soğuk, kışın ılık olarak tüketebilrisiniz. Dereotu ile denemenizi tavsiye ederiz. Buzdolabında 4-5 gün durabilir.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.