Pastacılara Para Vermeye Son! Pasta Eğitmenininden Puf Puf Kabarma Garantili Kabartma Tozsuz Kakaolu Pandispanya Tarifi

Pastacılara Para Vermeye Son! Pasta Eğitmenininden Puf Puf Kabarma Garantili Kabartma Tozsuz Kakaolu Pandispanya Tarifi
Pandispanyalar yaş pastanın olmazsa olmazıdır. Pandispanya sünger gibi puf puf puf olmalı ki pastanız lezzetli olsun. Pasta Eğitmeni ve 5 Ödüllü Pasta Kitabı Yazarı Şef Duygu Tuğcu'nun puf puf kabarma garantili kakaolu pandispanya tarifini paylaşacağız. İşte püf noktalarıyla tarifi...

Pandispanya keki yapmaktan çoğu insan korkar ve hazır pasta tabanı kullanmayı tercih eder. Kabul ediyoruz pandispanya yapmak biraz maharet ister. Kekin sünger gibi olması, puf puf kabarması, lastik gibi olmaması, pürüzsüz olması gerçekten çok önemli..

Bugün sizlere "keşke daha önce bilseydim bunları" diyeceğiniz pandispanya yapmanın tüm püf noktaları tek tek anlatacağız.

Bu ayrıntılara dikkat ederseniz profesyonel şefler gibi pasta yapmamanız için hiç bir engel yok inanın.

Bu tarifin kökeni ispanyaya dayanıyor. Bundan sonra yapacağınız pastaların lezzetine siz bile şaşırıp kalacaksınız emin olun! Baştan söyleyelim bu pandispanya da kabartma tozu yok tarif yanlış değil...

Bu tariften 2 adet 17 cm'lik yüksek bir pandispanya çıkıyor. Soğuduktan sonra streç film ile güzelce sarıp derin dondurucuya kaldırıp 1 ay saklayabilirsiniz. Çok pratik oluyor.

Pasta Eğitmeni ve 5 Ödüllü Pasta Kitabı Yazarı Şef Duygu Tuğcu eğitimlerde de paylaştığı şekilde pandispanya yapımının püf noktalarını şöyle açıklıyor

✔️ Keki hava almayan kapta 2 gün, pasta halinde 4 gün bekletebilirsiniz.

✔️ İçerisine portakal kabuğu rendesi veya toz kahve gibi aromatik şeyler ekleyebilirsiniz.

✔️ Vanilya ve kabartma tozu kullanmanıza gerek yok.

✔️ Hiç yumurta kokusu olmuyor merak etmeyin.

✔️ Sert un kullanmayın. Çok amaçlı un kullanın.

✔️ Yumurtalar L boy.

✔️ Eğer 30-35dk bıçak batırıp kuru çıkmıyorsa pişirmeye devam edin.

✔️ Keki mutlaka en az 1 gün dinlendirin.

Bu püf noktalarına dikkat ederek harika pastalar yapmaya hazır olun. Hazırsanız başlayalım...

KABARMA GARANTİLİ KAKAOLU PANDİSPANYA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 yumurta beyazı
  • 170 gr toz şeker (beyazı için)
  • 12 yumurta sarısı
  • 170 gr toz şeker (sarısı için)
  • 100 gr kakao
  • 1 tutam tuz
  • 225 gr un
  • Yarım çay bardağı kaynar su

KABARMA GARANTİLİ PANDİSPANYA NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle kalıbı ayarlayalım. Bunun için yağlı kağıdı tezgaha koyun. 17 cm'lik yuvarlak çember kalıbınızı (pastacılarda satılıyor bu kalıp) yağlı kağıdın üzerine koyup kurşun kalemle etrafını çizin. Etrafından 2 cm gibi bi pay bırakıp makasla kesin. Kenarlardan çizgiye kadar makasla kesikler yapın. Sakın çizgiyi geçmeyin. Bunu tabanı için kullanacağız. Sıra yanları için kullanacağımız yağlı kağıdı ayarlamaya geldi. İnce uzun başka bir yağlı kağıdı da çıkarıp kısa tarafını ortadan ikiye katlayın.

✔️ Kağıtları kalıba yerleştirelim. Kalıbı tereyağ ya da margarinle güzelce yağlayın. Yuvarlak kestiğiniz yağlı kağıdı kalıba yerleştirip kestiğiniz kenarlı kısmın yanlara yapışmasını sağlayın. Tekrar katı yağla yanları yağlayın ki tam yapışsın. İnce uzun kestiğiniz yağlı kağıdı da rulo gibi spral yapıp elinizle döndürün. Bu sayede daha kolay yuvarlanacaktır. Kalıbın içine kağıdı güzelce yerleştirin. Birleşme yerini tekrar yağlayıp yapışmasını sağlayın.

✔️ Yumurta sarısı ile beyazını ayırın.

✔️ Yumurta akını da mikserle en yüksek ayarda çırpın. Çırparken tuzu ekleyin. Biraz köpürürken şekeri ekleyin. Ters çevirince düşmeyecek şekilde kıvama gelene kadar çırpmanız lazım.

✔️ Başka bir kasede yumurta sarısını mikserle çırpın. Çırparken şekeri ekleyip rengi açılana kadar yüksek ayarla çırpmaya devam edin. Yarım çay bardağı kadar kaynar suyu çırparken az az dökün. Bir anda dökmeyin ki pişmesin yumurtalar.

✔️ Yumurta sarısı karışıma, yumurta beyazını azar azar ekleyip aşağıdan yukarıya havalandırarak spatula ile yedirin. Burada yumurta aklarının indirilmemesi önemli.

✔️ Un ve kakaoyu bir kapta karıştırıp yarısını kek hamuruna yine aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak yedirin. Kalanını da aynı şekilde ekleyip karıştırın.

✔️ Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalıba dökün.

✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında fansız ayarda pişirin. Yaklaşık 35 dakikada pişiyor. Fırını özellikle 20 dakika hiç açmayın.

✔️ Keki fırından çıkarır çıkarmaz telin üzerine alın. Kağıdıyla beraber oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

✔️ Kek soğuyunca kağıdı çıkarın.

İster 1 gün dinlendirip kullanın isterseniz de derin dondurucuda koyup 1 ay saklayın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler