Beyaz Çikolatalı Orjinal Pastacı Kreması Tarifi
Katkısız, doğal harika bir pasta yapmak isteyenlere bugün harika bir tarifim var. Butik pastacılık kursunda öğrenmiştim bu tarifi. O gün bugündür neredeyse tüm pastalarımda kullanıyorum.
BEYAZ ÇİKOLATALI ORJİNAL PASTACI KREMASI İÇİN NELER GEREKLİ?
- 2.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml sıvı krema
- 210 gr beyaz çikolata
BEYAZ ÇİKOLATALI ORJİNAL PASTACI KREMASI NASIL YAPILIR?
✔️ 1.5 su bardağı sütü ve şekeri tencereye koyun. Ocağın altını açıp ılımaya bırakın.
✔️ Kalan sütü nişasta ve yumurta ile ayrı bir kasede güzelce çırpın, homojen bir kıvama gelsin.
✔️ Kaynama noktasına gelen süte nişastalı karışımı azar azar ilave edin. Bir taraftan da hızlı hızı karıştırın çabucacık katılacaktır.
✔️ Ocağın altını kapatıp tereyağını ve çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin.
✔️ Ara ara karıştırarak soğutun, kabuk bağlamasın. Soğuyan kremaya sıvı kremadan ekleyip 1 dakika çırpın. Pastacı kremanız hazır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.