Beyaz Çikolatalı Orjinal Pastacı Kreması Tarifi

Beyaz Çikolatalı Orjinal Pastacı Kreması Tarifi
Kremalı kekler çayın kahvenin yanına sıkça yapılıyor. Pastanelerdeki o enfes pastaların arasındaki kremanın lezzetini yakalamak isteyenlere harika bir tarif vereceğiz: Beyaz çikolatalı pastacı kreması. Bu krema pandispanyaların ayrılmaz ikilisi olacak

Katkısız, doğal harika bir pasta yapmak isteyenlere bugün harika bir tarifim var. Butik pastacılık kursunda öğrenmiştim bu tarifi. O gün bugündür neredeyse tüm pastalarımda kullanıyorum.

BEYAZ ÇİKOLATALI ORJİNAL PASTACI KREMASI İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml sıvı krema
  • 210 gr beyaz çikolata

BEYAZ ÇİKOLATALI ORJİNAL PASTACI KREMASI NASIL YAPILIR?

✔️ 1.5 su bardağı sütü ve şekeri tencereye koyun. Ocağın altını açıp ılımaya bırakın.

✔️ Kalan sütü nişasta ve yumurta ile ayrı bir kasede güzelce çırpın, homojen bir kıvama gelsin.

✔️ Kaynama noktasına gelen süte nişastalı karışımı azar azar ilave edin. Bir taraftan da hızlı hızı karıştırın çabucacık katılacaktır.

✔️ Ocağın altını kapatıp tereyağını ve çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin.

✔️ Ara ara karıştırarak soğutun, kabuk bağlamasın. Soğuyan kremaya sıvı kremadan ekleyip 1 dakika çırpın. Pastacı kremanız hazır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
En Yeniler