Hazır Pasta Tabanı Almaya Elveda! Pasta Eğitmeni Duygu Tuğcu'dan Yumuşacık Kabarma Garantili Pandispanya Tarifi

Hazır Pasta Tabanı Almaya Elveda! Pasta Eğitmeni Duygu Tuğcu'dan Yumuşacık Kabarma Garantili Pandispanya Tarifi
Pandispanya yaş pastaların olmazsa olmazıdır. Bu tarifle artık hazır pandispanya almayacaksınız. Üstelik içinde katkı maddesi de olmayacak. Nasıl mı? İşte size yumuşacak kabarma garantili pandispanya tarifi ve püf noktaları...

Pasta Eğitmeni ve 5 Ödüllü Pasta Kitabı Yazarı Şef Duygu Tuğcu pandispanya yapımının püf noktalarını şöyle açıklıyor;

✔️ Yumurta sarısını ve şekerini çok iyi çırparsanız şekerin içindeki bakteriler öleceği için koku olmaz. Dilerseniz bu aşamada vanilin veya istediginiz esansı koyabilirsiniz.

✔️ Keki mutlaka en az 1 gün dinlendirin.

✔️ Keki meyve suyu, kahve veya 1'e 1 şerbet ile ıslatabilirsiniz.

✔️ Sert un kullanmayın. Çok amaçlı un kullanın.

✔️ Buğday nişastası kullanmayın.

✔️ Pandispanyaya gıda boyası ekleyerek renklendirebilirsiniz.

Bu püf noktalarına dikkat ederek harika pastalar yapmaya hazır olun. Hazırsanız başlayalım...

Bu tariften 2 adet 17 cm'lik yüksek bir pandispanya çıkıyor. Soğuduktan sonra streç film ile güzelce sarıp derin dondurucuya kaldırıp 3 ay saklayabilirsiniz.

KABARMA GARANTİLİ PANDİSPANYA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 210 gr. un
  • 100 gr mısır nişastası
  • 170 gr toz seker
  • 170 gr toz seker (ayrıca)
  • 1 tutam tuz
  • 9 adet oda sıcaklığında yumurta

KABARMA GARANTİLİ PANDİSPANYA NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle 17 cm'lik yuvarlak kalıbı yağlı kağıt üzerine koyup kalemle çizin. Çizgiyi 1 parmak gececek şekilde kesin. Çizgiye doğru makasla kesin. Uzun bir yağlı kağıdı ikiye katlayın. Çemberin içini yağlayıp yağlı kağıdı yerleştirin. Tırkanlarınızla bastırıp yapışmasını sağlayın. Kenar kısımlarınının iyice yapışmasını için elinizle tereyağını gezdirin.

✔️ Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırıp ayrı kaselere koyun.

✔️ Un ile nişastayı bir kasede iyice harmanlayın.

✔️ Yumurtanın sarısını çırpmaya başlayın. Toz şekeri ekleyin. Mayonez kıvamında olana ve rengi iyice açılana kadar çırpmaya devam edin(Mikser veya robotla). Kaynar suyu yavaş yavaş ekleyin.

✔️ Yumurtanın beyazını çırpmaya başlayın. Biraz köpürünce tuzu ekleyin. Ardından şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. Kabı ters çevirince düşmüyorsa kıvam tamamdır. Daha fazla çırpmayın.

✔️ Yumurta sarısına karışımın yarısını ekleyip spatula ile aşağıdan yukarıya havalandırarak yedirin. Kalan yarısını da aynı şekilde (fold yöntemi). aşağıdan yukarıya havalandırarak ekleyin.

✔️ Nişasta-un karışımının yarısını eleyin ve yine havalandırarak karışıma ekleyin. Kalanını da aynı şekilde ekleyin.

✔️ Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalıplara paylaştırın.

✔️ Fansız fırında 175 derece yaklaşık 35 dakika pişirin.

✔️ Fırından çıkardıktan sonra kalıptan çıkarıp kağıdını hemen çıkarın ki hamurlaşmasın. Ters çevirip alttaki kağıdı da çıkarın ve telin üzerine koyun.

En az bir gün dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler