Ölçüsü Hiç Şaşmayan Portakallı İrmik Helvası Tarifi
Kıvamında mükemmel bir irmik helvasının altın kuralları var.. Yapışmaz bir tava kullanmak, irmiği yavaş yavaş kısık ateşte kavurmak, başından ayrılmamak
Ölçülerine de dikkat ederseniz sonucun mükemmel olmaması için hiç bir neden yok.
Kurabiyelerde portakal aromasını çok seviyorum. Uzun zamandır irmik helvasını da portakallı yapıyorum. Yiyenlerden hep tam not aldı. Siz de denemek isterseniz buyrun tarifimize...
PORTAKALLI İRMİK HELVASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
- 1 su bardagi portakal suyu
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
PORTAKALLI İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?
✔️ Şerbet için gerekli malzemeleri küçük bir tencereye alınp şeker eriyene kadar ocakta tutun. Daha sonra ocağın altını kapatın, kaynatmıyoruz.
✔️ Tavaya sıvı yağı ve tereyağı alıp tereyağ eriyince irmiği ekleyin. İrmiği kısık ateşte altın rengini alana kadar karıştıra karıştıra kavurun.
✔️ Ilık şerbeti irmiğe yavaşça dökün ve ocağın altını kısın.
✔️ Portal rendesini de ilave edin.
✔️ Şerbeti tamamen çekince ocağın altını kapatın.
✔️ 15 dakika demlenmesini sağlayın.
✔️ İstediğiniz gibi şekil verip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.