Garantili tam ölçülü sütlü irmik helvası tarifi

Garantili tam ölçülü sütlü irmik helvası tarifi

İrmik helvası, özellikle akşam yemeklerinden sonra çayın yanına yakışan lezzetli bir tatlıdır. Tabiki siz isterseniz 5 çayına da yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Ne de olsa küçük büyük herkesin favorisi:) Tam kıvamında bir irmik helvası yapmak istiyorsanız buyrun mutfağa...

Canınız mı tatlı mı çekti? Şöyle lezzetli sıcak sıcak bir irmik helvası olsa ne de güzel olur değil mi? 

GARANTİ İRMİK HELVASI İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı irmik
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su 
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • İsteğe bağlı 2 çorba kaşığı çam fıstığı  (Yoksa kullanmasanız da Malzemeler, 4 kişiliktir. 

GARANTİ İRMİK HELVASININ YAPILIŞI

  1. Tencerede tereyağını eritin. Yağ eridikten hemen sonra fıstığı ekleyip fıstıklar renk değiştirene kadar kavurun.
  2. Ardından irmiği ekleyin. Kısık ateşte ara ara karıştırarak irmiğin rengi kahverengiye dönene kadar kavurmaya devam edin. Bu işlem biraz uzun sürebilir, sabırlı olsun. Sonucuna değecek:)
    irmik-helvasi-detay-1.jpg
  3. Diğer tarafta şekeri, suyu ve sütü küçük bir tencerede kaynamaya bırakın.
  4. Kavrulan irmiğe sıcak şerbeti yavaş yavaş ekleyin. 
  5. Kısık ateşte karıştırarak suyunun çekmesini sağlayın.
  6. Suyu çektikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  7. Helvanız servise hazırdır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Servis Önerisi

Yaz aylarında dondurma ile servis edebilirsiniz.

Özellikle balığın arkasına çok yakışır.

Üzerine ceviz de dökebilirsiniz.

Dilerseniz tek kişilik porsiyonlar halinde sunarak daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz.

Püf Noktaları

İrmik helvasını yaparken sürekli başında bekleyin. En önemli aşamaı, irmiğin güzel bir şekilde kavrulmasıdır.

Etiketler :
En Yeniler