Tatlı Diyince Akan Sular Duranların Hemen Denemesi Lazım! Son Lokmasını Bile Bayılarak Yiyeceğiniz Lokum Kıvamında Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Şöyle Maraş Usulü kaymaklı dondurma varsa irmik helvası mutlaka yapılır bizde. Yazın sıcağında irmik helvası dondurmalı süper oluyor gerçekten. Dondurmanın sıcak irmikle buluşup hafif erimesi damakta çok hoş bir lezzet bırakıyor. Denemediyseniz mutlaka deneyin...Canınız tatlı çektiğinde sizi mutfağa koşturacak aklınıza gelecek ilk tatlı olmaya aday...
DONDURMALI İRMİK HELVASI İÇİN NELER GEREKLİ?
- 100 gram tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- İsteğe bağlı 2 çorba kaşığı çam fıstığı.
İçine koymak için
- Kaymaklı dondurma
DONDURMALI İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?
✔️ Tencerede tereyağını eritin. Yağ eridikten hemen sonra fıstığı ekleyip fıstıklar renk değiştirene kadar kavurun.
✔️ Ardından irmiği ekleyin. Kısık ateşte ara ara karıştırarak irmiğin rengi kahverengiye dönene kadar kavurmaya devam edin. Bu işlem biraz uzun sürebilir, sabırlı olsun. Sonucuna değecek:)
✔️ Diğer tarafta şekeri, suyu ve sütü küçük bir tencerede kaynamaya bırakın.
✔️ Kavrulan irmiğe sıcak şerbeti yavaş yavaş ekleyin.
✔️ Kısık ateşte karıştırarak suyunun çekmesini sağlayın.
✔️ Suyu çektikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
✔️ Helvayı bir kasenin içine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Ortasına kaymaklı dondurma koyun. Tekrar irmikle kapatıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin. Dondurmalı irmik helvanız servise hazırdır. Sıcak sıcak bekletmeden servis edin:)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.