Ustasından Şerbet Kaynatma Derdi Olmayan Cevizli Sütlü İrmik Helvası Tarifi

Ustasından Şerbet Kaynatma Derdi Olmayan Cevizli Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Helva Türk Mutfağında önemli bir yere sahiptir. Bugün size şerbet kaynatma derdi olmayan tam ölçülü bir irmik helvası tarifi vereceğiz. Bildiğiniz yöntemlerden biraz farklı, yiyenler tarif alıyor. Deneyin mutlaka..

Bu tarifi çay saatine hemen yetiştirin, hiç pişman olmazsınız. Kıvamı, tadı lezzeti 10 numara. Şerbet kaynattın döktün derdi de yok. Malzemeleri hazırlayıp ocağın başına geçin ve pratik bir şekilde hazırlayın. Nefis kokusu tüm mutfağı kaplayacak herkesin ağzı sulanacak. İşte o beklenen tarif...

USTASINDAN CEVİZLİ SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 125 gram tuzsuz tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardaı şeker
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz

USTASINDAN CEVİZLİ SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Geniş bir tavayı ocağa alın. Sıvı yağı ve tereyağı ekleyip orta ataşte tereyağı eritin.

✔️ Tereyağı eriyince hemen irmiği ekleyip karıştıra karıştıra kavurun. Bu aşamada irmiğin her tarafının eşit bir şekilde kavrulması önemli. İrmik hafif renk değiştirmeye başlayınca iri doğranmış cevizi ekleyin. İrmiği kahverengi renk alana kadar hiç bırakmadan kavurun.

✔️ Soğuk sütü bir taraftan da kaşıkla karıştırarak yavaş yavaş irmiğe ekleyin.

✔️ Süt tamamen çekince şekerini ekleyip kaşıkla şekeri karıştıra karıştıra eritin.

✔️ Ocağın altını kapatıp 5 dakika dinlendirin.

✔️ Dondurma kaşığınız varsa onunla yoksa normal kaşıkla şekil verip servis edin. Soğuk değil sıcak sıcak çok iyi gidiyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler