İşte size püf noktalarıyla favoriniz olmaya aday, yumuşacık, sünger gibi pandispanya tarifi!

İşte size püf noktalarıyla favoriniz olmaya aday, yumuşacık, sünger gibi pandispanya tarifi!

Birbirinden lezzetli, çeşit çeşit yaş pastalar yapacağınız sünger dokulu, yumuşacık bir pandispanya hazırlamak düşündüğünüzden çok daha kolay. Tarifte yer alan sıcak su sizi korkutmasın! İşte sizi kendine hayran bırakacak nefis mi nefis pandispanya tarifimiz!

SÜNGER GİBİ PANDİSPANYA TARİFİ İÇİN MALZEMELERİ

  • 6 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker (270 gr)
  • Yarım su bardağı sıcak su 
  • Yarım su bardağı mısır nişastası (50 gr)
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un (150 gr)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

SÜNGER GİBİ PANDİSPANYANIN YAPILIŞI

  • Yumurtaların sarısı ile beyazını ayrı kaplara ayırın.
  • Şekerin diğer yarısını yumurtanın beyazlarına ekleyerek krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.
    pandispanya-tarifi-1.jpg
  • Derin bir kapta şekerin yarısınını yumurta sarılarına ekleyerek şekerler eriyene kadar çırpın.
    pandispanya-tarifi-2.jpg
  • Yumurta sarısına azar azar sıcak suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin. 
  • Sıvı yağı ilave edin. 
  • Kuru malzemeleri eleyerek karışıma ilave ederek çırpın.
  • En son yumurta beyazını 3 seferde  karışıma ekleyin
  • 18 cm lik kelepçeli kalıba dökün.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 45 dakika pişirin. Fırınınıza göre süre değişiklik gösterebilir, kontrollü pişirin. 

Not: Tarifi uygulamadan en az yarım saat önce yumurtaları buzdolabından oda sıcaklığına çıkarın.

UYARI : 18 cm, 20 cm, 22cm çapındaki kalıplarda 1 ölçü yeterli olur. Eğer kalıbınız 24 cm'den daha büyük ise; tarifi iki katına çıkararak uygulayın.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

İlgili Haberler
Etiketler :
En Yeniler