Hatay'ın kıtır kabak tatlısı, kireçte çıtır kabak tatlısı tarifi
![Hatay'ın kıtır kabak tatlısı, kireçte çıtır kabak tatlısı tarifi](https://saglikhaberciniz.com.tr/d/news/2048.jpg)
Bugün sizlerle yapımı biraz zahmetli olsa da lezzetine değecek bir tarif paylaşıyoruz. Çıtır çıtır, tam not alan kabak tatlısı için buyrun tarifimize...
Kireçte Kabak Tatlısı İçin Malzemeler
- 2 kilo bal kabağı
- 1 kase sönmemiş kireç
- 3 litre su
Şerbeti için;
- 6 su bardağı şeker (Damak tadınıza göre artırabilirsiniz, orjinal tarifinde 10 bardak kullanılmaktadır)
- 2 su bardağı su
Kireçte Kabak Tatlısı Yapılışı
- Sönmemiş kireci derin bir kaba alın. 3 litre su ekleyin. Bu aşamada beyaz köpükler oluşacaktır, tedirgin olmayın. Bu kabağın çıtır olmasını sağlar.
- Balkabaklarınızı soyup dilimleyin.
- Üzerine kireçli suyu dökün.
- Bu şekilde 12-15 saat bekletin.
- Beklettikten sonra bol suda yıkayıp üzerine normal soğuk su ekleyip 1 saat daha bekletin. Eğer vaktiniz varsa bu işlemi 2-3 kere daha yapabilirsiniz.
- Tencereye şerbet için gereken su ve şekeri alıp kaynamaya bırakın.
- Kaynayan şerbetin ılıtın.
- Sudan çıkardığınız kabakları şerbete ekleyip ocağın altını açın. Yaklaşık 2 saat kısık ateşte pişirin.
- 2 saatin sonunda kabakların rengi değişecektir. Eğer hala değişmemişse süreyi artırabilrirsiniz.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Üzerine ceviz ve tahin ile servis edebilirsiniz.
Püf noktaları
- Kabakların bekleyeceği kireç suyunu alırken dipteki kireci bulandırmayın, sadece su kısmını nazikçe alın.
- Şerbetin ılımış olması tatlının kıtır olması açısından önemlidir.
İlgili Haberler
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.