Ege mutfağından zeytinyağlı bir yemek: Fırında balkabaklı sinkonta tarifi

Ege mutfağından zeytinyağlı bir yemek: Fırında balkabaklı sinkonta tarifi

Sinkonta Ege mutfağına ait bir yemek olup, bal kabağının sadece tatlı olarak tüketilmeyeceğini gösteren mühteşem bir lezzettir. Hem besleyici ham sağlıklı bir menü için deneyin...

BALKABAĞI SİNKONTA İÇİN MALZEMELER

  • 1 dilim temizlenmiş bal kabağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su

Üzerine,

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı bul biber

BALKABAĞI SİNKONTANIN YAPILIŞI

  1. Kabakları ince ince doğrayın.
  2. Soğanları piyaz doğrayın
  3. Biberleri doğrayın
  4. Sarımsakları soyun.
    sinkonta-tarifi-detay-1.jpg
  5. Salçayı, doğradığınınız sebzeleri, balkabağını , sarımsakları, zeytinyağını, baharatları, tuzu ekleyip 1 su bardağı suyu da ilave edip harmanlayın.
  6. Fırın tepsisine yerleştirin.
    sinkonta-tarifi-detay-2.jpg
  7. 200 derece önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. Soğanlar karamelize olmalı, ara ara kontrol edin.
  8. Yemeğiniz ılınınca servis edin
  9. Afiyet olsun.

Servis önerisi

Ilıyınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı ile servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler