Patatesli havuçlu balkabağı çorbası tarifi nasıl yapılır

Patatesli havuçlu balkabağı çorbası tarifi nasıl yapılır
Diyet menülerinde de rahatlıkla tüketebileceğiniz bal kabağı çorbası tam bir şifa deposu! Özellikle ek gıdaya geçmiş bebekleriniz varsa bu tarifi et suyuyla lezzetlendirip düşünmeden bebeğinize güvenle verebilirsiniz.

Kış aylarının vazgeçilmez sebzesi balkabağının çorbasını denediniz mi? Ön yargınız varsa içemem diyorsanız kesinlikle bir şans verin!

BALKABAĞI ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

  • 1 ince dilim balkabağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Zerdeçal

BALKABAĞI ÇORBASININ YAPILIŞI

  1. Tencereye iri küpler halinde doğranmış balkabağını, patatesleri ve havucu ekleyip üzerine 1 litre sıcak su dökün.
  2. Kabaklar pişine kadar (ortalama 15-20 dakika) kaynatın.
  3. Ayrı bir tavada, yemeklik doğradığınız soğanları tereyağında hafif soteleyin. 1 yemek kaşığı unu da ekleyerek kavurmaya devam edin. Et suyunu yada 1 bardak soğuk suyu azar azar ekleyip ka baklı karışıma karıştırın.
  4. Çorbayı pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirin. Eğer çok koyu ise kaynar su dökebilirsiniz.
  5. Tuzunu, zerdeçalını ve karabiberini ayarlayıp 10 dakika özleşmesini sağlayın.
  6. Bol pul biber ve limon ile servis edebilirsiniz.
  7. Afiyet olsun!

Diyet yapıyorsanız ve yağ kullanmak istemiyorsanız yağ kullanmayabilirsiniz. Bunun yerine kabaklarla birlikte soğanı da pişirebilirsiniz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler