Akşama ne yapsam diyenlere: Galeta unlu çıtır karnabahar kızartması tarifi
Hem göze hem damağa hitap edecek lezzetli bir karnabahar tarifi ile karşınızdayız. Karnabaharı bu şekilde özellikle çocuklar çok seviyor.Akşama ne yapsam diye düşünmeyin pratik ve lezzetli bu tarifi mutlaka deneyin.
Karnabaharı seviyorsanız kıymalı karnabahar yemeği, karnabahar kısırı, karnabahar musakka, zerdeçallı kefirli karnabahar tariflerine de göz atabilirsiniz.
Gelelim tarifimize...
Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
➞ 1 adet orta boy karnabahar
➞ 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
➞ Kaynar su
Bulamak için;
➞ 3 adet yumurta
➞ 1 su bardağı un
➞ 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için;
➞ Sıvı yağı
Servis için;
➞ Bir kase yoğurt
➞ 1 diş rendelenmiş sarımsak
➞ Bir fiske tuz
Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?
✔️ Karnabaharları minik çiçeklerine ayırın.
✔️ Tencerede kaynayan suya tuz atıp 3-4 dakika kadar haşlayın. Çok yumuşamamasına dikkat edin.
✔️ Haşladığınız karnabaharları süzüp ılıtın.
✔️ Yumurtaları güzelce çırpın.
✔️ Her bir karnabaharı önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununu bulayıp kızgın yağda kızartın.
✔️ Yanında sarımsaklı sosla servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.