Akşama ne yapsam diyenlere: Galeta unlu çıtır karnabahar kızartması tarifi

Akşama ne yapsam diyenlere: Galeta unlu çıtır karnabahar kızartması tarifi
Kış sebzesi karnabahar, zengin bir besindir. Yemeğinden turşusuna pek çok tarif yapılsa da en çok kızartması sevilir. Bugün sizlere şinitzel tarzında bir galeta unlu karnabahar kızartması tarifi paylaşacağız. "Karnabahar kızartması galeta unlu nasıl yapılır? Karnabahar kızartmasına ne konur? Unlu karnabahar kızartması nasıldır?" İşte detaylar...

Hem göze hem damağa hitap edecek lezzetli bir karnabahar tarifi ile karşınızdayız. Karnabaharı bu şekilde özellikle çocuklar çok seviyor.Akşama ne yapsam diye düşünmeyin pratik ve lezzetli bu tarifi mutlaka deneyin.

Karnabaharı seviyorsanız kıymalı karnabahar yemeği, karnabahar kısırı, karnabahar musakka, zerdeçallı kefirli karnabahar tariflerine de göz atabilirsiniz.

Gelelim tarifimize...

Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
➞ 1 adet orta boy karnabahar
➞ 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
➞ Kaynar su

Bulamak için;
➞ 3 adet yumurta
➞ 1 su bardağı un
➞ 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;
➞ Sıvı yağı

Servis için;
➞ Bir kase yoğurt
➞ 1 diş rendelenmiş sarımsak
➞ Bir fiske tuz

Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?
✔️ Karnabaharları minik çiçeklerine ayırın.
✔️ Tencerede kaynayan suya tuz atıp 3-4 dakika kadar haşlayın. Çok yumuşamamasına dikkat edin.
✔️ Haşladığınız karnabaharları süzüp ılıtın.
✔️ Yumurtaları güzelce çırpın.
✔️ Her bir karnabaharı önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununu bulayıp kızgın yağda kızartın.
✔️ Yanında sarımsaklı sosla servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler