Faydalarına şaşırıp hep yemek isteyeceksiniz? Bakın iğde nelere iyi geliyormuş?

Faydalarına şaşırıp hep yemek isteyeceksiniz? Bakın iğde nelere iyi geliyormuş?
Kabuğu, çiçeği, ve hatta çekirdeği bile tam bir şifa deposu olan iğdeyi tüketmek için birçok nedeniniz var. Hünnap ile sıkça karıştırılan iğdenin şaşırtan faydaları ...

Ülkemizin neredeyse tüm bölgelerinde yetişen, özellikle Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgelerinde görmeye alışkın olduğumuz iğde; kendisi küçük, yaptığı işler büyük olan meyvelerden...

Uzakdoğu ülkelerinde mucize olarak bilinen iğde meyvesi, genellikle aktarlarda gördüğümüz bir besin.

Kurumuş hali ile satılan iğdenin hem kendisi hem kabuğu hatta çekirdeği bile şifa kaynayı. Un gibi ağızda dağılan ve yenildiği an ağızda mayhoş bir tat bırakan iğde, çocuklar için de son derece faydalı. Kabuğundan dolayı hünnap meyvesine benzetilen İğdenin çekirdekleri de hurma çekirdeğine benzer.  Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya gibi ülkelerde yaygın olarak tüketilen iğdenin ismi yetiştiği bölgeye göre değişiyor.

Çiğ olarak, çayı demlenerek ve çekirdekleri de öğütülerek tüketilen bu mucizevi besinin faydalarını sizler için araştırdık.

  • C vitamini açısından oldukça zengin olan iğde, K, B1-B2 ve magnezyum içerir.
  • İçeriğinde omega 7 yağı bulunan iğde, cilt rahatsızlıklarında son derece faydalıdır.
  • İğde çay olarak tüketildiğinde, bağırsaklardaki flora sayısını dengeler. İshal ve kabızlık gibi durumlarda sindirimi kolaylaştırır.
  • Kötü kolestrolü düşürür.  Kalp-Damar sağlığına birebirdir.
  • Karaciğerde biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Ağız sağlığı için oldukça önemlidir. Diş etlerini yeniler. Ağızdaki bakterileri azaltır ve iltihabı giderir. 
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Bağışıklığı güçlendirir. 
  • Böbrek taşı rahatsızlıklarında çekirdeği ve çiçeği kaynatılarak içilirse, son derece fayda sağlar.
  • Uzun süren öksürüğü keser. Çiçeği çay olarak tüketilirse, boğazı yumuşatır.
  • Kemik erimesi ve Alzheimer hastalıklarının tedavisinde son derece etkilidir.

İĞDE ÇEKİRDEĞİNİN ŞAŞIRTICI FAYDALARI

İğde çekirdeği tozu son yıllarda birçok ülkede eklem rahatsızlıkları tedavisinde kullanılan mükemmel bir şifa kaynağı. Kemik gelişimi ve çocukların boy uzamasında da oldukça etkili olan iğde çekirdeği, adeta bir kalsiyum deposu.

İĞDE ÇEKİRDEĞİ NASIL KULLANILIR?

  • Çocuklar için 1 çay kaşığı, yetişkinler için 1 tatlı kaşığı öğütülmüş iğde çekirdeği tozu, günde bir bardak suya karıştırılarak içilir.
  • Çocukların kemik ve boy gelişimleri için özellikle keçi veya inek sütü ile tüketilirse, kısa sürede sonuç alınır.
  • Süt içmeyen çocuklar için, yoğurt veya çorbalarına da ekleyebilirsiniz.

Not:  Çok sert bir yapıya sahip olduğundan dolayı evde öğütülmesi pek mümkün değil. Aktarlardan tozunu temin edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler