Yiyenlerin Ağzını Açıkta Bırakıyor Lezzetine Doyum Olmuyor! Zeytinyağlı Pirinçli Kuru İncir Dolması Tarifi

Yiyenlerin Ağzını Açıkta Bırakıyor Lezzetine Doyum Olmuyor! Zeytinyağlı Pirinçli Kuru İncir Dolması Tarifi
İncir, Türk Mutfağının sevilen meyvelerinden. Kurusu da tazesi de şifa. Bugün sizlere zeytinyağlı pirinçli kuru incir dolması tarifi vereceğiz. Görünüşü lezzeti muhteşem oluyor..

Kuru incirın besin değeri çok yüksek. Tam bir sindirim dostu. Genellikle cevizli,kaymaklı yapılan tatlısı biliniyor. Zeytinyağlı dolmasını ise geçen yıl keşfettim. Bunca yıl nasıl yememişim diye hayıflanmadım değil. Bir kere yapınca siz de bana hak vereceksiniz.

Gelin tarifimize hemen geçelim, damakları şenlendirelim.

ZEYTİNYAĞLI PİRİNÇLİ İNCİR DOLMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım kilo kuru incir⠀
  • 1 su bardağı pirinç⠀
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı⠀
  • 1 adet kuru soğan⠀
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık⠀
  • 1 çay kaşığı tarçın⠀
  • Yarım çay kaşığı yenibahar⠀
  • Yarım çay kaşığı karabiber⠀
  • 1 çay kaşığı tuz⠀
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü⠀
  • 1,5 su bardağı su⠀

ZEYTİNYAĞLI PİRİNÇLİ KURU İNCİR DOLMASI NASIL YAPILIR?

✔️ İncirlerin üzerine sıcak su koyun. Hafif yumuşayınca sudan çıkarıp soğumaya bırakın.

✔️ Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız soğanı alıp kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Yıkayıp süzdüğnüz pirinci ekleyip 2 dakika kavurun.Baharatları ekleyin. Üzerine kaynar suyu ilave edip suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirin.

✔️ İncirlerin alt kısmını kesip hazırladığınız iç harçla doldurup tencereye dizin. Üzerine çok az su koyup tencerenin kapağı kapalı bir şekilde suyu tamamen çekene kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler