Girit usulü yaprak ciğer tarifi ve püf noktaları

Girit usulü yaprak ciğer tarifi ve püf noktaları
Ciğer harika bir protein deposudur ve en sevilen sakatatlardandır. Ciğer denince akla her ne kadar ilk Arnavut ciğer gelse de bugün size beğeneceğinizi düşündüğümüz Girit Usulü Yaprak Ciğer tarifi hazırladık.

Ciğer diyip geçmeyin, kolay gibi görünür ama püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Yapamam aynı lezzeti tutturamam gibi düşünmeyin diye sizlere tüm ayrıntılarıyla tarif vereceğiz merak etmeyin:)

Girit mutfağına otlar ve zeytinyağı hakim. Sanırım bu yüzden Giritliler sağlıklı ve uzun ömürlü oluyorlar. İlginç bir bilgi paylaşalım Girit adasında yıllık zeytinyağı tüketimi kişi başı ortalama 24 litreymiş, duyunca çok şaşırmıştım.

En az kırmızı et kadar sağlıklı olan ciğeri yiyin yedirin. Özellikle çocuklarınıza alıştırın derim. Sözü uzatmadan zeytinyağı ile hazırlanan tarifimize geçelim.

GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım kilo kuzu ciğeri
  • Zeytinyağı
  • 3-4 adete sivri kırmızı biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Soğan
  • Maydanoz

GİRİT USULÜ YAPRAK CİĞER TARİFİ NASIL YAPILIR? İŞTE HAZIRLANIŞI

✔️ Ciğerleri zarlarından ayırın ve ince ince julyen şeklinde doğrayın. Ben kasaptan rica ediyorum çok kolay oluyor:) Imkanınız varsa isteyin derim.

✔️ Bu aşama çok önemli. Ciğerlerin sularının süzülmesi gerekiyor. En pratik yol 3-4 kat kağıt havlu serdiğiniz kağıda dizip sularını çektirin.

✔️ Tavaya yağı alıp eritin.

✔️ Biberleri de ciğer gibi ince uzun doğrayın.

✔️ Ciğeri kızgın yağda 2 dakika kızartın. Tabiki hepsini bi anda atmayın azar azar yapın.

✔️ İki tarafıda kızarında tuzunu, kekiğini atıp servis tabağına alabilirsiniz.

✔️ Tüm ciğerler bitince son tavada doğradığınız biberleri atıp soteleyip ciğerlerin üzerine ekleyin. Soğan salatası ile afiyetle yiyin.

İşte leziz mi leziz mükemmel ciğer yapmak bu kadar kolay. Kısa sürede pişmesi beni benden alıyor:) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

  • Kuzu ciğeri şart :)
  • Ciğerin zarları alınmazsa olmaz, dikkatlice zarları ayırın.
  • Sakın uzun süre pişireyin. Sırrı 2 dakikada saklı.
  • Ciğeri yıkamayın. Oldu da yıkamayı tercih ettiniz hiç su kalmamalı yoksa lezzetsiz tuhaf bişey olur ciğerleriniz.
  • Yağın tam kızdığından emin olduktan sonra ciğerleri pişirin.
  • Soğutmadan servis edin. Beklerse tadı gider.

YANINA NE YAPSAM DİYE DÜŞÜNÜYORSANIZ

Pirinç pilavı ya da fırın makarna güzel gider.

Soğan salatası olmazsa olmaz. Özellikle kırmızı soğanı piyaz doğrayıp sumak ve maydanozla hazırladığınız salata eşsiz bir lezzet katacaktır emin olun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler