Yedikçe yedirtecek bir lezzet! Evde lokanta usülü pişmiş soğan salatası tarifi
Kebapçılarda ayıla bayıla yediğiniz soğan mezesini evde yapmaya ne dersiniz? O muhteşem lezzetinin ardından çok emek var gibi görünse de durum hiç de öyle değil. İşte size sofralarınız lezzetlendirecek enfes bir meze tarifi
EVDE KEBAPÇI USULÜ PİŞMİŞ SOĞAN SALATASI İÇİN MALZEMELER
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber ya da isot
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı tuz
EVDE KEBAPÇI USULÜ PİŞMİŞ SOĞAN SALATASININ YAPILIŞI
- Kuru soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Sonra her bir yarım kuru soğanı 3'e bölün. Bu şekilde iri parçalar halinde soğanlarınız olsun.
- Tencereye sıvı yağı ve kuru soğanları alıp kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişirmeye bırakın. Ara ara kaşıkla karıştırın dibi tutmasın.
- 10 dakika sonra baharatları ve tuzunu ekleyin.
- Çatal yardımıyla çatalların üzerine bastırın. Bu şekilde soğanlar yapraklarına ayrılsın.
- Soğanlar yumuşayınca ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
- İster soğuk ister sıcak meze olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Öneriler
- Özellikle kebap yemeklerinin, et yemeklerinin, balık yemeklerinin yanına çok yakışır.
- İsterseniz piştikten sonra 1 çay kaşığı nar ekşisi ilave edebilirsiniz.
- Arpacık soğanı kullanmak isterseniz tüm olarak kullanın.
- Servisten önce sumak dökebilirsiniz.
Püf Noktası
Soğanların kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.