Kuşbaşı etli biber dolması tarifi

Kuşbaşı etli biber dolması tarifi
Zeytinyağlı ve etli dolmalar, Türk Mutfağının demirbaşlarıdır. Hepsinin ayrı seveni vardır. Çay saatlerinde genellikle zeytinyaı ile yapılan dolmalar tercih edilirken, akşam yemeklerinde etli dolmalar sevilir. Bugün size genellikle kıyma ile yaptığımız biber dolmasını parça etli yani minik doğranmış kuşbaşı eti ile yapacağız. Biz lezzetine bayıldık siz de mutlaka deneyin.

Akşama ne yapsam diyenlere lezzetli bir biber dolması tarifi vereceğim. Klasik kıymalı biber dolması tariflerini unutturacak farklı bir lezzeti var. Aynı iç harcını girit kabağı ile komşum yapmıştı, ben de biberde denemek istedim. Sonuç muazzamdı. Bundan sonra sık sık yaparım artık. Varsa buzluktaki taze biberlerinizle, ya da kurutulmuş dolma biberlerle de yapabilirsiniz.

Eğer buzluktaki biberlerinizle kıymalı etli biber dolması tarifi yapmak istiyorsanız "etli biber dolması" tarifimize de bakabilirsiniz.

Kuşbaşı Etli Biber Dolması İçin Gerekli Malzemeler
➞ 1 kg dolmalık biber

İçi için;
➞ 300 gr minik kuşbaşı et
➞ 2 su bardağı pirinç
➞ 1 yemek kaşığı biber salçası
➞ 4 adet büyük kuru soğan
➞ 3 diş sarımsak
➞ 1 tatlı kaşığı pulbiber
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 tatlı kaşığı karabiber
➞ 1 çay kaşığığının ucuyla kimyon
➞ 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
➞ 1 su bardağı zeytinyağı
➞ 2 yemek kaşığı kuru nane
➞ 1 su bardağı su

Pişirmek için;
➞ 2 su bardağı su

Parça Etli Biber Dolması Tarifinin Yapılışı
✔️ Eti güzelce pişirin.
✔️ Tencereye yemeklik doğradığınız sarımsağı, soğanı ekleyip sıvı yağda soteleyin.
✔️ Salçayı ekleyip 3-4 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurmay adevam edin.
✔️ Pişmiş eti, tuzu, baharatları ekleyin.
✔️ Pirinci bol suda yıkayıp süzün.
✔️ Pirinci de ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra 1 su bardağı su ekeyip suyu tamamen çekene kadar pişirin.
✔️ Pişen iç harcını soğumaya bırakın.
✔️ Biberlerin içlerini boşaltın. İçlerini hazırladığınız içle doldurun. Üzerlerine minik domates yerleştirin.
✔️ Dolmaları tencereye dizin.Üzerine biberlerin yarısına gelecek şekilde yaklaşık 2 su bardağı kadar su koyup tencerenin kapağını kapatıp su kaynayana kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte yarım saat kadar kontrollü pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler