Ispanaklı börek harcı nasıl hazırlanır?

Ispanaklı börek harcı nasıl hazırlanır?

Tek zor tarafı ıspanakların yıkanması, gerisi çok kolay! Siz de tüm böreklerinizde kullanabileceğiniz lezzetli bir ıspanaklı börek içi hazırlamak ister misiniz? İşte tüm detaylarıyla börek harcınız!

ISPANAKLI BÖREK HARCI İÇİN MALZEMELER

  • 500 gram ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

ISPANAKLI BÖREK HARCININ HAZIRLANIŞI

  1. Bir tencereye; kökleri ayıklanmış ıspanağı koyup üzerine su ekleyin. Bu suyu bir iki sefer süzüp tekrar yenileyin.
  2. Daha sonra suyun içerisine 1 yemek kaşığı sirke ekleyip 15 dakika ıspankları bekletin ve en son bol suda güzelce yıkayın.
  3. Ispanakları sap kısımları ile birlikte ince ince doğrayın.
  4. Derin bir tencereye sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğanları eklep hafif soteleyin.
    ispanakli-borek-harci-1.jpg
  5. Doğranmış ıspanakları da ekleyip, ıspanaklar suyunu salıp sanra çesuyunu çekene kadar kavurun.  (Ortalama 10 dakika)
  6. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip altını kapatın.
  7. Herhangi bir börek yapımında kullanmak için iç harcınız hazır.
  8. Afiyet olsun.

Ek Bilgi: Ispanakların bol suda yıkanması önemlidir.Ilıdıktan sonra ekleyeceğiniz lor peyniri yada beyaz peynir, iç harcınızı daha lezzetli yapacaktır. Miktarlar 3 yufka için verilmiştir. Kullanacağınız yufka sayısınına göre oranları ayarlayabilirsiniz.

HAZIRLADIĞINIZ ISPANAKLI BÖREK HARIYLA YAPABİLECEĞİNİZ TARİFLER

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber