Hazır yufkadan ıspanaklı kol böreği tarifi

Hazır yufkadan ıspanaklı kol böreği tarifi

İster kahvaltıya, ister çayın yanına, ister akşam yemeğine hazırlayabileceğiniz oldukça pratik ve lezzetli bir börek tarifi...

HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt veya süt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Ispanaklı iç harcını tarife göre hazırlayın. 
Ispanaklı börek harcı  nasıl hazırlanır? 

HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI KOL BÖREĞİNİN YAPILIŞI

  1. Sos malzemeleri bir kapta karıştırın. 
  2. Yufkanın birini tezgahın üzerine serin.
  3. Üzerine hazırladığınız sosu her yerine değecek şekilde sürün. (Yaklaşık 5 yemek kaşığı kadar sos yeterli geliyor)
  4. Yufkayı ikiye katlayın. (Yarım ay şeklinde)
  5. Hazırladığınız ıspanaklı harcı ince uzun şerit halinde yayın.
    ispanakli-kol-boregi-detay-1.jpg
  6. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  8. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın tepsiye yerleştirin.
    ispanakli-kol-boregi-detay-2.jpg
  9. Eğer sosunuz kaldıysa sosun içerisine bir yumurta sarısını ekleyip çırpın. Eğer sosunuz kalmadıysa sadece 1 yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün.
  10. Susam, çörekotu serpip önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (Ortalama 35-40 dakika)
  11. Mutfak bezini suyun altında ıslatıp sıkın ve fırından çıkan böreklerin üzerini hemen örtün. 
  12. Enfes böreğiniz hazır. 
  13. Afiyet olsun.

ispanakli-kol-boregi-detay-3.jpg

 

 

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber