İftar Menüsü: Etli Mantarlı Güveç, Pirinç Pilavı, Yoğurt, Şerbetsiz Pudra Şekerli Saç Arası
İftarda bayıla bayıla yiyeceğiniz harika bir menü hazırladık sizlere.
Günün Menüsü
- Mantarlı Güveç
- Pirinç Pilavı
- Yoğurt
- Şerbetsiz Pudra Şekerli Saç Arası
Hemen tariflere geçelim.
MANTARLI GÜVEÇ
Gerekli Malzemeler;
- 250 gram kuşbaşı et
- 250 gram mantar
- İki tane sivri biber
- İki tane domates
- Bir baş soğan
- 6-7 diş sarımsak
- Karabiber, pul biber, tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kaşar peynir
Tarif: Düdüklüye eti alın, çok az sıvı yağ gezdirip kavurun. Suyunu salıp çekince (20 dakika kadar sonra) 1 su bardağı soğuk su ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. Fazla suyunu süzün. Tavaya alıp 1 yemek kaşığı tereyağında kavurup tuzunu ve karabiberini dökün. Kavurmanız hazır. Bu arada soğanı, biberi, sarımsağı doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Julyen doğradığınız mantarları ve küp küp doğradığınız domateleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine pişmiş etinizi koyup fazla karıştırmadan(dağılmasın) 2-3 dakika daha soteleyin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip tuzunu ve baharatını ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 15 dakika pişirip ocağın altını kapatın. Porsiyonluk güveçlere paylaştırın. Her güvecin üzerine birer yemek kaşığı domates rendesi ekleyin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.Fırından inmeden 5 dakika önce kaşar peynir rendesi ekleyerek peynirlerin kızarmasını sağlayın. Sıcak sıcak servis edin. Ana yemeğiniz hazır.
NOHUTLU KUŞ ÜZÜMLÜ PİRİNÇ PİLAVI
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı tavuk yada et suyu
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı nohut
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
Tarif: Büyük bir kaseye 2 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuzu ve pirinci koyup yarım saat bekletin. Daha sonra güzelce yıkayıp süzün. Pilav tencerene sıvıyağı ve terayağı alın. Yağ ısındıktan sonra yıkadığınız pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. Buzluktaki haşlanmış nohutunuzu çıkarıp karıştırıp sezedelemeden 1 dakika kavurun. Kaynamış suyu ve et suyunu da ilave edip tuzunu ayarlayın. Göz göz olup kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pilavınız suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çektikten sonra yıkayıp ayıklayıp süzdüğünüz kuş üzümünü pilavın ortasına koyun. Karıştırmayın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Pilav da tamamdır. Tatlıya geçelim.
ŞERBETSİZ PUDRA ŞEKERLİ SAÇ ARASI
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
- 500 gr kaymak
- 3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
Tarif: Derin bir yoğurma kabına hamur için gerekli malzemeleri koyup az az un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 18 bezeye ayırıp 2 saat dinlendirin. Bu arada iç harcını hazırlayın. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Ocağın altını kapatın. Benmari usulü erittiğiniz kaymağı da ilave edip karıştırın.Bu karışımı da kenara koyun. Yufkaları açmak için kullanacağınız unlu nişastalı karışımı bir kasede birleştirin. Yufkaları açmaya başlayabilirsiniz. Ne kadar ince açarsanız o kadar güzel olur. Yufkaları açarken unlu nişastalı karışımı kullanın. Açtığınız bezenin her yerine kaymaklı tereyağlı karışımdan güzelce sürün.. Çok az toz şeker serpin. Karşılıklı iki kenarından ittirerek ortaya doğru toplayın ve gül şekli verin. Diğer bezeleri de bu yuvarlak şeklin etrafında dolaştırın. Üzerine kalan harcı sürüp önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 20 dakika, daha sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Ilıdıktan sonra ğzerine puda şekeri ve antep fıstığı serpin ve ılık servis edin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.