İftar Menüsü: Çeşmi Nigar Çorbası, Tavuk Tandır Kebap, Garnitürlü Pirinç Pilavı, İrmik Helvası

İftar Menüsü: Çeşmi Nigar Çorbası, Tavuk Tandır Kebap, Garnitürlü Pirinç Pilavı, İrmik Helvası
Bugün sizlere hem gözünüzü hem midenizi doyuracak lezzetli bir menü hazırladık. Ramazan ayında sofralarınızı şenlendirebileceğiniz menümüz şöyle: Osmanlı Mutfağı'ndan Çeşmi Nigar Çorbası, Düdüklü Tencerede Lokum Gibi Tavuk Tandır Kebap, Garnitürlü Tane Tane Pirinç Pilavı, İrmik Helvası

İftara farklı ne yapacağınıza karar veremediyseniz işte size damaklarınıza lezzet katacak bir menü:

  • Çeşmi Nigar Çorbası
  • Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Kebabı
  • Garnitürlü Pirinç Pilavı
  • İrmik Helvası

Çorbayla başlayalım.

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI

Gerekli Malzemeler;

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 7 su bardağı su (1 su bardağını kemik suyu kullanabilirsiniz)

Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım limon suyu

Üzerine dökmek için;

  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Tarif: Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız soğanı alıp soteleyin.
Ardından unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun. Bol suda yıkayıp süzdüğünüz mercimeği ekleyip 2 dakika kavurun. Suyunu da döküp pişmeye bırakın. Çorba piştikten sonra blenderdan geçirin. Büyük bir kasede terbiyesini hazırlayın. Çorbadan bir kase alıp sosu ılıtın . Daha sonra yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ekleyin. Ocağın altını açıp tekrar kaynatın. Tuzunu ayarlayıp 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Küçük bir tavada tereyağını eritip nane, pul biber ve toz kırmızı biber ekleyip çorbaya dökün. Sıcak sıcak servis edin.

DÜDÜKLÜ TENCEREDE TAVUK TANDIR KEBABI

Gerekli Malzemeler;

  • 1 kilo tavuk but
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için; 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ

Tarif: Geniş bir kaba sos için gerekli tüm malzemeleri koyup karıştırın. Tavuk butu yıkayıp sosa bulayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.Düdüklü tencereye soslanmış tavukları dizip üzerine yarım çay bardağı soğuk ilave edin. Kapağını kapatın. Buharı çıkınca kısık ateşte 30 dakika pişirin. Piştkten sonra büyük bir tavaya koyduğunuz sıvı yağ ve tereyağında arkalı önlü kızartın.

GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI

Gerekli Malzemeler;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (Birazını kemik suyu kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı garnitür (Evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tarif: Pirinçleri bol suda yıkayıp süzün. Tencereye tereyağını koyup eritin. Erimeye başlayınca pirinçleri ilave edip 2 dakika kavurun. Bu arada garnitürü süzgece koyup güzelce yıkayın. En son suyunu ve tuzunu ayarlayıp ocağın altını kısın. Suyunu çekince ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

İRMİK HELVASI

2021/04/18/dondurmali-irmik-helvasi.jpg

Gerekli Malzemeler;

  • 1 su bardağı irmik
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt

Tarif: Tencerede tereyağını alın. Yağ erimeye başlayınca irmiği ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın. Ara ara karıştırarak irmiğin rengi kahverengiye dönene kadar kavurmaya devam edin. Bu işlem biraz uzun sürüyor sabredin:) Diğer tarafta şekeri, suyu ve sütü küçük bir tencerede kaynamaya bırakın. Kavrulan irmiğe sıcak şerbeti yavaş yavaş ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak suyunun çekmesini sağlayın.Suyu çektikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın. Dondurma yada kaymakla servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler