Her Türlü Keke Pastaya Kullanın Pastayı Mükemmel Yapıyor! İşte Size Beyaz Çikolatalı Orjinal Pastacı Kreması Tarifi

Her Türlü Keke Pastaya Kullanın Pastayı Mükemmel Yapıyor! İşte Size Beyaz Çikolatalı Orjinal Pastacı Kreması Tarifi

Kremalı kekler çayın kahvenin yanına sıkça yapılıyor. Pastanelerdeki o enfes pastaların arasındaki kremanın lezzetini yakalamak isteyenlere harika bir tarif vereceğiz: Beyaz çikolatalı pastacı kreması. Bu krema pandispanyaların ayrılmaz ikilisi olacak

Katkısız, doğal harika bir pasta yapmak isteyenlere bugün harika bir tarifim var. Butik pastacılık kursunda öğrenmiştim bu tarifi. O gün bugündür neredeyse tüm pastalarımda kullanıyorum.

BEYAZ ÇİKOLATALI ORJİNAL PASTACI KREMASI İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml sıvı krema
  • 210 gr beyaz çikolata

BEYAZ ÇİKOLATALI ORJİNAL PASTACI KREMASI NASIL YAPILIR?

✔️ 1.5 su bardağı sütü ve şekeri tencereye koyun. Ocağın altını açıp ılımaya bırakın.

✔️ Kalan sütü nişasta ve yumurta ile ayrı bir kasede güzelce çırpın, homojen bir kıvama gelsin.

✔️ Kaynama noktasına gelen süte nişastalı karışımı azar azar ilave edin. Bir taraftan da hızlı hızı karıştırın çabucacık katılacaktır. 

✔️ Ocağın altını kapatıp tereyağını ve çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin.

✔️  Ara ara karıştırarak soğutun, kabuk bağlamasın. Soğuyan kremaya sıvı kremadan ekleyip  1 dakika çırpın. Pastacı kremanız hazır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlgili Haberler
Etiketler :
En Yeniler