Lokum gibi pişen ev yapımı yaprak kebap tarifi
Bonfile eti çok yumuşak olur. Bu nedenle yaprak kebap yaparken risksiz 5 dakikada lokum gibi pişen bonfile kullanın mutlaka. Yanına ezme, haydari ve pilavla evde tam bir restoran menüsü hazırlayın. Haydin damakları çatlatmaya mutfağa...
Yaprak kebap için neler gerekli?
➞ 300 gr dana bonfile
➞ 2 yemek kaşığı tereyağı
➞ 1 adet kırmızı soğan
➞ 2 diş sarımsak
➞ 2 adet köy biberi
➞ 1 çay kaşığı tuz
➞ Yarım çay kaşığı karabiber
➞ Yarım çay kaşığı toz biber
➞ Yarım çay kaşığı pul biber
➞ 2 çay kaşığı kuru kekik
➞ 1 tutam maydonoz
Yaprak kebap nasıl yapılır?
✔️ Bonfileleri incecik yaprak şeklinde doğrayın.
✔️ Kırımızı soğanları piyazlık doğrayın.
✔️ Sarımsakları da ince ince doğrayın.
✔️ Yeşil biberleri de soğanla aynı formda doğrayın.
✔️ Tavaya tereyağını alın. Yağ eriyince soğanları ilave edip 1-2 dakika kavurun. Soğanlar karamelize olunca sarımsakları ekleyin.
✔️ Ardından hemen etleri yaprak yaprak ekleyip soğanların üzerine bırakın.
Zedelemeden karıştırarak 5 dakikada karar pişirin, lokum gibi olacaklardır.
✔️ Ardından biberleri ilave edin ve tavayı sallayarak etlerle biberlerin özdeşleşmesini sağlayın.
✔️ Tuzu, toz biberi, pul biberi ve karabiberi ekleyip karıştırın.
✔️ En son kekiği ve maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Ustadan Al Tarifi / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.