Lokum gibi pişen ev yapımı yaprak kebap tarifi

Lokum gibi pişen ev yapımı yaprak kebap tarifi
Yaprak kebap, Kırıkkale Mutfağının meşhur lezzetlerindendir. Peki evde yaprak kebap nasıl yapılır, yaprak kebap için hangi et kullanılır? İşte kısa sürede hazırlayabileceğiniz lokum gibi pişen yaprak kebap tarifi...Yanına ezme, haydari, pilav of

Bonfile eti çok yumuşak olur. Bu nedenle yaprak kebap yaparken risksiz 5 dakikada lokum gibi pişen bonfile kullanın mutlaka. Yanına ezme, haydari ve pilavla evde tam bir restoran menüsü hazırlayın. Haydin damakları çatlatmaya mutfağa...

Yaprak kebap için neler gerekli?
➞ 300 gr dana bonfile
➞ 2 yemek kaşığı tereyağı
➞ 1 adet kırmızı soğan
➞ 2 diş sarımsak
➞ 2 adet köy biberi
➞ 1 çay kaşığı tuz
➞ Yarım çay kaşığı karabiber
➞ Yarım çay kaşığı toz biber
➞ Yarım çay kaşığı pul biber
➞ 2 çay kaşığı kuru kekik
➞ 1 tutam maydonoz

Yaprak kebap nasıl yapılır?
✔️ Bonfileleri incecik yaprak şeklinde doğrayın.
✔️ Kırımızı soğanları piyazlık doğrayın.
✔️ Sarımsakları da ince ince doğrayın.
✔️ Yeşil biberleri de soğanla aynı formda doğrayın.
✔️ Tavaya tereyağını alın. Yağ eriyince soğanları ilave edip 1-2 dakika kavurun. Soğanlar karamelize olunca sarımsakları ekleyin.
✔️ Ardından hemen etleri yaprak yaprak ekleyip soğanların üzerine bırakın.
Zedelemeden karıştırarak 5 dakikada karar pişirin, lokum gibi olacaklardır.
✔️ Ardından biberleri ilave edin ve tavayı sallayarak etlerle biberlerin özdeşleşmesini sağlayın.
✔️ Tuzu, toz biberi, pul biberi ve karabiberi ekleyip karıştırın.
✔️ En son kekiği ve maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Ustadan Al Tarifi / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler