Bu Lezzet Aşırı Tavsiye İçerir! Restoranların Sır Gibi Sakladığı İştah Kabartan Ezme Tarifi ve Püf Noktaları
Kebapçılarda minik tabaklar getirilen tekrar tekrar yemek istediğiniz bir tarifimiz var: Ezme Salata
Ezme salata özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışsada biz kahvaltıda bile yapıp yiyoruz:)
Bazı tariflerde tüm malzemeler tek seferde rondodan geçiriliyor. Üşenmeyin tarifi harfiyen uygulayın, lezzetini görün derim.
İşte 15 dakika hazırlayacağınız o tarif...
EZME SALATA İÇİN MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı acı pul biber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı isot
- Çeyrek limon suyu
- 5 orta boy kabuğu soyulmuş domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 10-15 dal maydanoz
EZME SALATANIN HAZIRLANIŞI
Salçayı, baharatları, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu karıştırma kabında güzelce karıştırın. Kaşıkla eze eze yedirin.
Rondoda kabuğu soyulmuş domatesi çekin kenara ayırın.
Soğanların kabuğunu soyup rondodan çekip domatesin üzerine ekleyin.
Kapya biberi de rondodan geçirip domatesin üzerine ekleyin.
Salçalı sosu da ekleyip güzelce harmanlayın.
En son ince ince doğranmış maydanozu ekleyip karışımı servis tabağına alabilirsiniz.
- Çektiğiniz sebzeleri süzgece koyup süzdürün
- Küçük bir tavaya zeytinyağını ve salçayı koyun.
- 5 dakika kavurun.
- Ilıyınca sebzelerin üzerine ekleyin.
- Tuzu, limon suyunu ve baharatları da ekleyip güzelce kaşıkla harmanlayın.
- Vaktiniz varsa 1 saat dolapta bekletin.
Afiyet olsun
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.